Wymieniałem simering od strony zapłony na wale, po złożeniu wszystkiego z powrotem chcę odpalić a tu nic, iskry brak, sprawdzane na kilku świecach dalej nic. Moja instalacja to wersja z EWR i ELBĄ :
http://www.skuteryostrow.home.pl/downloa...51-1c1.png
Następnie sprawdziłem opór cewki zapłonowej 550 Ohm czyli chyba dobra.
Potem impulsatora jest chiński więc 15 Ohm (czerwony).
Cewka butelkowa pomiędzy stykami 1 a 15 niewielki opór 4 ohm.
Pomiędzy stykiem 15 od cewki butelkowej a fajką duży opór ponad 13 kiloOhm był z tego co pamiętam.
Sprawdzałem napięcie przemienne podczas kopania na odłączonym kablu 14 od modułu czyli kabel od cewki zapłonowej, drugi kabel do masy pokazało napięcie max 84 V.
Zapłon ustawiony jest dobrze na 100% bo tak samo jak był wcześniej jak jeździł i ustawiony lampa stroboskopową dla pewności ale dalej brak iskry.
Obstawiałbym moduł zapłonowy ale nie wiem jak go sprawdzić chyba że jeszcze coś Wam wpadnie na myśl czego nie sprawdziłem to chętnie się wspomogę bo już nie wiem co może być.
http://www.skuteryostrow.home.pl/downloa...51-1c1.png
Następnie sprawdziłem opór cewki zapłonowej 550 Ohm czyli chyba dobra.
Potem impulsatora jest chiński więc 15 Ohm (czerwony).
Cewka butelkowa pomiędzy stykami 1 a 15 niewielki opór 4 ohm.
Pomiędzy stykiem 15 od cewki butelkowej a fajką duży opór ponad 13 kiloOhm był z tego co pamiętam.
Sprawdzałem napięcie przemienne podczas kopania na odłączonym kablu 14 od modułu czyli kabel od cewki zapłonowej, drugi kabel do masy pokazało napięcie max 84 V.
Zapłon ustawiony jest dobrze na 100% bo tak samo jak był wcześniej jak jeździł i ustawiony lampa stroboskopową dla pewności ale dalej brak iskry.
Obstawiałbym moduł zapłonowy ale nie wiem jak go sprawdzić chyba że jeszcze coś Wam wpadnie na myśl czego nie sprawdziłem to chętnie się wspomogę bo już nie wiem co może być.
Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.
Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje
Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje