04.08.2015, 17:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.08.2015, 17:55 przez PiekarzPaola.)
Witam. Opiszę wszystko od początku, kupiłem nowy aku. Początkowo po zakupie aku paliło mi 16A bezpieczniki, ale jakoś bez tego miałem na zgaszonym silniku postojówki, klakson i kierunki (całe). Od kilku dni straciłem wszystko, nie ma klaksonu, postojówek, a kierunków to już wgl. Poczyściłem kierunki, poprawiłem wtyki, sprawdziłem aparat na kierownicy, wymieniłem jeden klosz, odpaliłem (bo i tak nie działały mi na postoju) dodałem gazu no i lewa strona ok, prawa tylko przodu nie ma (dziwne w sumie, że tylko 3/4 kierunku są a akurat 1 nie ma), podłączyłem kable przy kierunku na odwrót dalej nic. Przerwa lekko za mała, klaksonu nawet na włączonym nie mam. Wymieniłem bezpieczniki na 6A (przy czyszczeniu kierunków) i dalej przód prawy nic, klakson i postojówki nic. Mam powoli tego dość, bo tyle pracy w simka włożyłem a ni stąd mój akumulator chyba padł (NIE MA NAWET MIESIĄCA
). Nie wiem czy go rozbierać i szukać zwarcia, ale zdjąłem bak popatrzyłem prawe kable no i wszystko się zdaje ok, nigdzie przerwy, wilgoci...
Macie jakieś sugestie? Wakacje się kończą i będę częściej jeździł, a bez kierunków troszkę lipnie.
ZA KAŻDĄ POMOC LECI +
TO WAŻNE
Odświeżam: dopiero odpalałem sima, i nie mam krótkich, ale mam długie i jak wkład kierunku przycisne do klosza to zaczyna pieknie świecić.
Załamuję się powoli z tą elektryką.. POMOCY

Macie jakieś sugestie? Wakacje się kończą i będę częściej jeździł, a bez kierunków troszkę lipnie.
ZA KAŻDĄ POMOC LECI +

Odświeżam: dopiero odpalałem sima, i nie mam krótkich, ale mam długie i jak wkład kierunku przycisne do klosza to zaczyna pieknie świecić.
Załamuję się powoli z tą elektryką.. POMOCY