14.07.2018, 14:10
Cześć,
jestem posiadaczem Simsona juz od 11 lat. Więc powinienem ogarniać temat.
Ale teraz jestem kompletnie bezsilny.
A wiec tak:
od początku: ostatnio Simson miał wymieniany cylinder + tłok.
(robiła to osoba, która zajmuje się naprawami Simsonów - z braku czasu sam nie mogłem). Po odebraniu Simsona okazało się, że nie ma świateł (przód (krótkie) i tył) klakson również nie działa, elba spalona.
Wymieniłem elbę, kupiłem nowe żarówki. Po zmianie sprawdzam kierunki na pozycji stacyjki 1 - nie działają. Odpalam Simka kierunki świeca ale nie mrugają po dodaniu większej ilości gazu elba i przednie światło (krótkie) się spaliło :O ! !
Odpiąłem aku to się troszkę dziwiłem bo kierunki świeciły.
Dzisiaj znów wymieniłem żarówkę z przodu i elbę. Jednak nie przyniosło to efektu żadnego. Teraz nic nie świeci ani nie mruga. O dźwięku klaksonu mogę zapomnieć.
Dodam, że przed wymianą cylindra wszystko hulało (wiem, że cylinder nie ma nic z tym wspólnego
) instalacja wg zapewnień gościa nie była ruszana - sprawdzałem ją - wszystko jest tak jak było. Jedynie co mogło wg mnie paść to cewki?
Może ktoś jest w stanie pomóc?
Pozdrawiam
jestem posiadaczem Simsona juz od 11 lat. Więc powinienem ogarniać temat.
Ale teraz jestem kompletnie bezsilny.
A wiec tak:
od początku: ostatnio Simson miał wymieniany cylinder + tłok.
(robiła to osoba, która zajmuje się naprawami Simsonów - z braku czasu sam nie mogłem). Po odebraniu Simsona okazało się, że nie ma świateł (przód (krótkie) i tył) klakson również nie działa, elba spalona.
Wymieniłem elbę, kupiłem nowe żarówki. Po zmianie sprawdzam kierunki na pozycji stacyjki 1 - nie działają. Odpalam Simka kierunki świeca ale nie mrugają po dodaniu większej ilości gazu elba i przednie światło (krótkie) się spaliło :O ! !
Odpiąłem aku to się troszkę dziwiłem bo kierunki świeciły.
Dzisiaj znów wymieniłem żarówkę z przodu i elbę. Jednak nie przyniosło to efektu żadnego. Teraz nic nie świeci ani nie mruga. O dźwięku klaksonu mogę zapomnieć.
Dodam, że przed wymianą cylindra wszystko hulało (wiem, że cylinder nie ma nic z tym wspólnego

Może ktoś jest w stanie pomóc?
Pozdrawiam