Hej raz jeszcze. Kurcze jako że już ukończyłem wszystko i zacząłem docierać Simsona aktualnie ok 140km na budziku mam jeszcze jeden problem.
Ogólnie jest w miarę. Doszedłem ładu z gaźnikiem Bing 17 na dyszy 70 pod cyl 70/2. Zapala rano na ssaniu od 2 razu. Trzyma wolne obroty itp. Ale ...
Kiedy przejadę nim załóżmy 15km i go zgasze wejdę po kiepy do sklepu i wrócę to bardzo ciężko zapala. Muszę 4,5 razy kopnąć. Bez dodawania gazu i ssania bo to tylko pogarsza sytuację. Nie ma tego problemu np kiedy postoi dłużej tzn z 20, 30 min. Wtedy zapala normalnie od strzała bez ssania.
Świecą ma kolor nooooo bliżej jej do bardzo ciemnego brązu niż kawy z mlekiem.
Sądzę że go zalewa lekko po zgaszeniu.
Dodam że obecnie jest mieszanką 1:33 na dotarciu wszystkiego. Nie 1:50.
Co może być przyczyną? Dysza powietrza czy ta mieszanka?
Jeśli dysza to dać mu więcej powietrza czy ja skręcić i mu zabrać?
AM... Doje_oł... Zamiast 1:33 ja wlałem mu 1:100 ?. Spuściłem już paliwo i zrobiłem nową mieszankę. Może dlatego go zalewało... Ja nie mogę... Mam taki kubek ze szpitala do 25ml i za pierwszym razem lałem dwa razy po 15ml na litr a teraz wlałem jeden raz... Dobrze że byłem tylko w sklepie około 30 km i nic się nie stało.
Ogólnie jest w miarę. Doszedłem ładu z gaźnikiem Bing 17 na dyszy 70 pod cyl 70/2. Zapala rano na ssaniu od 2 razu. Trzyma wolne obroty itp. Ale ...
Kiedy przejadę nim załóżmy 15km i go zgasze wejdę po kiepy do sklepu i wrócę to bardzo ciężko zapala. Muszę 4,5 razy kopnąć. Bez dodawania gazu i ssania bo to tylko pogarsza sytuację. Nie ma tego problemu np kiedy postoi dłużej tzn z 20, 30 min. Wtedy zapala normalnie od strzała bez ssania.
Świecą ma kolor nooooo bliżej jej do bardzo ciemnego brązu niż kawy z mlekiem.
Sądzę że go zalewa lekko po zgaszeniu.
Dodam że obecnie jest mieszanką 1:33 na dotarciu wszystkiego. Nie 1:50.
Co może być przyczyną? Dysza powietrza czy ta mieszanka?
Jeśli dysza to dać mu więcej powietrza czy ja skręcić i mu zabrać?
AM... Doje_oł... Zamiast 1:33 ja wlałem mu 1:100 ?. Spuściłem już paliwo i zrobiłem nową mieszankę. Może dlatego go zalewało... Ja nie mogę... Mam taki kubek ze szpitala do 25ml i za pierwszym razem lałem dwa razy po 15ml na litr a teraz wlałem jeden raz... Dobrze że byłem tylko w sklepie około 30 km i nic się nie stało.