• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o Simsonach Modyfikacje mechaniczne v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 59 Dalej »
Cylinder 60/4 mk2

Cylinder 60/4 mk2

matihati Offline

Wtajemniczony

Reputacja: 0
25.11.2017, 13:30
Cześć! Mam pytanko który zestaw cylindra z tłokiem brać, opłaca się dać więcej kasy za tego barikita?

Barikit- http://www.jackmotors.pl/old-timer/cylin...aign-id=19

mza/black racing- http://www.jackmotors.pl/old-timer/cylin...aign-id=19

jaroslaw97 Offline

Mentor

Reputacja: 49
25.11.2017, 17:34
Cylinder pod barikita jest z dołu stoczony więc innego potem tłoka już nie założysz,niby warto.BR nie polecam ale do spokojnej jazdy MZA toczony oraz mało znany K20 z JM -też dobry tłok ale podstawa to dobry olej do tych tłoków,jakiś półsyntetyk CASTROL. Tani tłok i tani olej to tragedia.

matihati Offline

Wtajemniczony

25.11.2017, 19:35
To chyba zdecyduję się na ten z mza dużo tańszy cylinder i tłok też. Poczekam może ktoś miał tego barikita i się wypowie.

mateos1995 Offline

Wtajemniczony

25.11.2017, 20:49
Ja zakupiłem zestaw z tłokiem Barikit i po założeniu miałem słabą kompresje,a wszystko było założone poprawnie nawet znajmy mechanik sprawdzał,postanowiłem założyć tłok MZA toczony i kompresja super,pojeździłem trochę i na razie żadnych problemów.

Pawelek01 Offline

Mentor

Reputacja: 59
26.11.2017, 18:44
Jeśłi nie zakłądasz sapawaka ani nic w tym stylu i nie katujesz po obrotach to mza ci wystarczy ale zakładaj zabezpieczenie sworznia typu G lub C bo to org mi wyskoczyło i narobiło :/
Mza ma grube pierścienie a BR i Barikiti mającienkie co poprawia odprowadzanie cieła i ogólnie silnik się mniej grzeje i jakoś teraz od MZA nie polecam wole teraz te 100 dołożyć i mieć spokój niż zaoszcczędzić a potem wyłożyć 200

http://simsony.info/Thread-Simon-s80-by-Pawelek

http://www.jackmotors.pl/
jaroslaw97 Offline

Mentor

24.12.2017, 16:18
(26.11.2017, 18:44 )Pawelek01 napisał(a): Jeśłi nie zakłądasz sapawaka ani nic w tym stylu i nie katujesz po obrotach to mza ci wystarczy ale zakładaj zabezpieczenie sworznia typu G lub C bo to org mi wyskoczyło i narobiło :/
Mza ma grube pierścienie a BR i Barikiti mającienkie co poprawia odprowadzanie cieła i ogólnie silnik się mniej grzeje i jakoś teraz od MZA nie polecam wole teraz te 100 dołożyć i mieć spokój niż zaoszcczędzić a potem wyłożyć 200

Ja z MZA nigdy nie miałem problemów.Dałem się namówić na BR i popękał w miejscu osadzenia sworznia.Przez kilka ostatnich miesięcy przynajmniej 5 osób miało ten sam problem,wstawiali zdjęcia na forum.BR gdy wszedł na rynek był ok ale teraz to syf.MZA i najlepiej toczony do spokojnego cyla typu ?/? spokojnie wystarczy i oczywiście podstawa to dobry olej i zero problemów.Teraz mam K20 i po 3tys. km żadnych problemów.Mało tego to na BR był słaby,tłok nie dochodził do GMP a u innych trzeba było dawać podkładki pod cyl.Jeżeli tłok nie trzyma podstawowych wymiarów to automatycznie go dyskwalifikuje.Każdy tłok MZA pasuje idealnie.Mało tego to BR ma cienkie pierścienie a dlaczego rzadko puchnie????Bo mało kto o tym wie że BR jest toczony !!!A wykonany z tego samego co MZA więc szkoda przepłacać.Albo MZA toczony albo ZT , Barikit itp.

HoeronixHD Offline

Moderator

Reputacja: 30
24.12.2017, 18:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.12.2017, 18:20 przez HoeronixHD.)
Moim zdaniem najlepiej jest się dogadać na cylek bez tłoka. Kupić do tego tłok ZT(produkcja Barikit, ale nie trzeba staczać cylka). Nie radzę brać Barikita bo jak się skończy to zostajesz z niczym.

jaroslaw97 Offline

Mentor

24.12.2017, 19:56
(24.12.2017, 18:19 )HoeronixHD napisał(a): Moim zdaniem najlepiej jest się dogadać na cylek bez tłoka. Kupić do tego tłok ZT(produkcja Barikit, ale nie trzeba staczać cylka). Nie radzę brać Barikita bo jak się skończy to zostajesz z niczym.

Dlaczego zostajesz z niczym?Są tłoki Barikit nad wymiarowe ,też do kupienia w JM ale są w innym dziale ,nie Simsona .Oczywiście ZT też ok.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2025 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa