03.09.2018, 20:33
Czołem, jestem tu nowy mimo iż rejestrowałem się na forum wcześniej jednak nie przeglądałem go od tamtej pory, jednak nadeszła ta wiekopomna chwila że zabieram się za naprawę mojego simka S51 z 3-biegową skrzynią, będzie to nauka podstaw mechaniki dla mnie jak i ponowne podejście do tematu (kiedyś go uruchomiłem i jeździłem przez część sezonu jednak byłem młody głupi i go "rozbiłem"
i tak stoi w blaszaku od 7 lat.
Na dniach wrzucę post ze zdjęciami owego simka oraz postępu prac (po 10 zamawiam części)
Na tą chwilę z rzeczy które koniecznie muszę zrobić:
Elektryka (nowe przewody + akumulator i zapewne cewka)
Nowe dętki i pewnie przydało by się przeczyścić albo nawet wymienić część szprych.
Wymiana hamulców
Wymiana filtrów (powietrza oraz paliwa)
Wymiana uszczelek (zwłaszcza tej pod cylindrem)
Wymiana szpilek cylindra
Wymiana wszelkich przewodów paliowych etc.
Pospawanie osłony łańcucha (jest pęknięta i smar kapie na magneto)
Na razie tyle co mi przychodzi do głowy z tego co pamiętam na start, w tym tygodniu wezmę się za powolne rozbieranie i sprawdzanie co jeszcze by się przydało zrobić

Na dniach wrzucę post ze zdjęciami owego simka oraz postępu prac (po 10 zamawiam części)
Na tą chwilę z rzeczy które koniecznie muszę zrobić:
Elektryka (nowe przewody + akumulator i zapewne cewka)
Nowe dętki i pewnie przydało by się przeczyścić albo nawet wymienić część szprych.
Wymiana hamulców
Wymiana filtrów (powietrza oraz paliwa)
Wymiana uszczelek (zwłaszcza tej pod cylindrem)
Wymiana szpilek cylindra
Wymiana wszelkich przewodów paliowych etc.
Pospawanie osłony łańcucha (jest pęknięta i smar kapie na magneto)
Na razie tyle co mi przychodzi do głowy z tego co pamiętam na start, w tym tygodniu wezmę się za powolne rozbieranie i sprawdzanie co jeszcze by się przydało zrobić