Witam. Na wolnych obrotach jest moc. Gdy odkręcę więcej to tak jakby przepustnica się zamknęła taki jest objaw. I dokręcając śrubę od mieszanki obroty rosną, dlaczego ? Nie powinno tak być wydaje mi się.
Rosną dlatego, że jakby to powiedzieć regulujesz w dobrą stronę. Wyreguluj najpierw gaźnik. Śrubkę od obrotów wkręć na maxa i od składu mieszanki także. Następnie wykręć tak o 3/4 obrotu śrubkę od mieszanki. Jak już odpalisz to tak długo wykręcaj śrubę od mieszanki aż silnik osiągnie najwyższe obroty. Po tym ustaw obroty śrubką od obrotów. Jak to nie pomoże to daj mu więcej paliwa/podnieś iglicę.
Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi
Sądząc po twojej wypowiedzi stwierdziłem, że nie średnio umiesz. Co do tych obrotów to juz powiedzialem. Chodzi ci o tą blaszkę, która zapobiega ruszaniu się iglicy, którą dociska sprężyna? Kawałek blaszki wyciętej na wymiar, otwory wiertarką i trochę roboty pilnikiem, nic trudnego. Mówię o gaźniku bvf, amalu i bingu.
Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi
Dobra udało mi się wszystko ogarnąć ,gaźnik 16n1-11 nie wycieka paliwo wszystko git, nowy tłok mza 60 i leci 75-80 po prostej. Jestem bardzo zadowolon.