Zagłosuj na Simsona Sezonu 2023! Kliknij tutaj
10.10.2014, 22:30
Piękny zadbany simsonek
![]() ![]() ![]()
11.10.2014, 20:16
Nie ma masakry. BTW. Simson SR z cylindrem 70 ccm to SR80.
![]() Nie nie nie.. Napisałem że to stare zdjęcie. Kilka miesięcy po zakupie. Może sprecyzuję troszkę część historii a dokładniej. Po rocznym przestoju sima (nie odpalał) zacząłem sam uczyć się przy nim grzebać z dość dobrymi skutkami. Wyczyściłem zapłon, gaźnik. Trochę regulacji i odpalił. Zamówiłem paczkę z częściami. Nie wiedząc o tym że uda Mi się zarobić na wakacjach troszkę pieniędzy, ciąłem koszty. Kupiłem to: ![]() 60/4 od JM.pl + tłok MZA toczony. No i jakoś to chwilę jeździło jednak nie dałem rady ze spalaniem. Które dochodziło do nawet 7.5l na 100km. W między czasie dostałem się do pracy. Po około 1.5 miesiąca zamówiłem części: ![]() Duużo tego.. Do tego dokupiłem kilka żeczy na giełdzie w Lubiniu. (Jest taki koleś który ma wszystko do Simsona między innymi komplety hamulców tarczowych / rozruszników / cylindrów 70ccm z dzielonym oknem wydechowym!) Ma nowe nie używane produkcji DDR! Jak i nowe zamienniki innych części. Gdy by ktoś chciał namiary to pisać ![]() U niego zakupiłem wał S70 MZA Łożyska FAG-owskie C3 Nowe szczęki i inne drobne rzeczy takie jak rol-gaz itd.. Do tego doszło jeszcze to spawanie popękanych karterów i roztoczenie ich. Przez ten okres 3 lat (właśnie z przed 3 lat jest to zdj wyżej) strasznie popsuła się wizualka. Wszystko pęka, odchodzi szpachel (widać minie czerwoną o.O) Podkładu jest nalane z 2mm + 3mm szpachli.. w niektórych miejscach. Krzywe felgi i łoże silnika... Rama hmm nie ma tragedii, nie ściąga. Koła stoją prosto mimo tego że same w sobie są krzywe. Z tego co mówił sam poprzedni właściciel to kupił Simsona zaczął go remontować i okazało się właśnie że rama była krzywa i kupił samą ramę inną.. Zresztą tyle co on robił, mówił to temat na 3 strony więc nie na dziś... Tak więc dodam myślę że już jutro fotki. Ogólnie Silnik można by powiedzieć igła. Czekam tylko na LKF kiedy będzie dostępny i założę igiełki bez koszyczka na swożeń. Tłok DDR jak na razie wystarczy do 70/2. Kolejno to muszę się zająć Lakierowaniem i oddać Alu do chromu. Jeśli to przeczytałeś to GZ ![]() PS: Wczoraj coś przerywał, cały czas problem z tym zapłonem... Wieć fotki z czyszczenia gaźnika i na nowo lutowane kable. (Były dość nie udolnie "przyklejone" cyną) Jak na razie jest już dobrze jednak i tak zmienię go na LKF dla lepszej wydajności. ![]() ![]() A tutaj jeszcze foto z paczki ze Stazetu z przed 3 lat gdy tato "wprowadzał poprawki" do Simsona zaraz po jego zakupie...
![]()
13.10.2014, 21:46
fajnie, fajnie, Simson z przed 3 lat nie wyglądał tak źle, powodzenia w remoncie
![]() P.S LFK a nie LKF ![]()
Romet Ogar 205 92' -> Stella 92' -> Simson Sr50 88' & Polo 86c2f 93'
Pomogłem Daj +
14.10.2014, 09:14
Pod koniec października będą dostępne zapłony lfk na jm więc szykuj się
![]() ![]()
Tak tak myli mi się to jakoś XD
Ostatnio dzwoniłem to miały być początkiem października. Ale i tak kasa na kupce leży i czeka całe 400zł ![]() Tutaj takie 2 fotki (robione w nocy) i link do całego BikePics ![]() ![]() http://www.bikepics.com/members/erykpaszowice/
14.10.2014, 13:52
fajnie nie wygląda
![]()
Romet Ogar 205 92' -> Stella 92' -> Simson Sr50 88' & Polo 86c2f 93'
Pomogłem Daj +
14.10.2014, 15:18
Tak właśnie tak jak pisałem to zdj na samej górze z przed 3 lat. No a eksploatowany był 2 sezony po czym 1 stał. :/ Lipa ale planuje już malowanie tylko tak się zastanawiam bo rama owiewki + podłogi w metaliku jakimś + biały bak i felgi tylko czy felgi malować metalic czy akryl też będzie się prezentował i będzie wytrzymały?
Takie małe zamówienie z JM. Miałem czekać do końca miesiąca na LFK i zamówić razem ale jednak strach jeździć. To łożysko na sworzniu które mam to tragedia...
![]()
16.10.2014, 21:50
Malutki UP
![]() Będziemy docierać igiełki na sworzniu ![]() Paczka z JM już jutro u mnie ![]()
Tak więc...
10m porządnego niemieckiego kabla (1mm) trochę ponad 40 nasuwek i jakaś tam zacisk-arka. I już będzie okablowanie jak się patrzy ![]() ![]() Kupiłem Akryl na 2 felgi z racji tego że te malowane felgi i tak szybko dostają odprysków.. Przy byle zdejmowaniu opony na stacji obdzierają felgę.. Oczywiście podkład do tego. Myślę że nie będzie źle. Wiadomo każdy grosz się liczy i liczę się także z tym że felgi na koniec sezonu znów będzie trzeba malować. Z felgami jest łatwo w przeciwieństwie do ramy której nie będę rozbierał w mak co sezon. Na nią zakupię błękitną perłę. To samo błotniki (na tył planuje zaadoptować jakiś metalowy błotnik) wahacz, łoże.. Tutaj także zawita Perła z tym że czarna. Przy okazji w sobotę wpadną dwie opony 110/70/12. ![]() Tutaj jakaś znaleziona fotka z remontu silnika :/ Szkoda że mam ich tak mało. ![]() I tutaj pytanie, jak myślicie? Czy przebieg tego wału, 23800km mógł być realny? ![]()
30.10.2014, 20:57
Pamietam te SR jeszcze za czasów s.net
![]() Łożyska wykazują jakiś nadmierny luz? Jeszcze oryginałek był ![]()
31.10.2014, 22:14
Ło to miło. Ja też pamiętam twego XD "Fail Kierofnika" & "Podjazd by Kierofnik" XD
Trochę luzu miały ale myślę że ten 1k km na 60/4 dało im w dupę XD Orginałek taak ale jeszcze 2 lata do prawka więc trzeba się wziąć za niego ![]() Teraz co do UPa to myślę że nie mały ![]() ![]() Trochę kiepsko to wygląda ale na tygodniu wyczyszczę itd. Zrobię wtedy nowe foto. Sprzedający dorzucił kawałek ramy bo myślał ze będę przespawał główkę XD ![]() ![]() Jak myślcie będzie coś z tego ![]() PS: Gdyby ktoś miał to kupię jakąś pompkę + zacisk i koszyczki na łożyska wytoczone pod główkę simsona.
01.11.2014, 18:32
A tarcza będzie?
![]()
Pomogłem dodaj + do reputacji
![]() Najpiękniejszy widok na świecie.Widok z wnętrza kasku. ![]()
01.11.2014, 19:29
Tarcza będzie
![]() ![]() ![]()
01.11.2014, 19:50
A ja myślałem że to będzie seria.:-P
Pomogłem dodaj + do reputacji
![]() Najpiękniejszy widok na świecie.Widok z wnętrza kasku. ![]()
01.11.2014, 20:00
Hmm może nie seria ale zrobione po ludzku a nie wieś Tunning XD
02.11.2014, 13:31
SR na USD? Czekam z niecierpliwością!
![]()
02.11.2014, 17:23
![]() Pierwszy problem, nawet gdybym chciał zrobić na wiankach jak org simsonowskie sztyca jest za krótka. Co tu zrobić panowie? |
|