21.03.2014, 23:10
Mam tak problem otóż czyściłem gaźnik (DDR) sprężonym powietrzem,według pewnego poradnika.Poprzykręcałem wszystko tak jak powinno być lecz mam 2 problemy.
-Simson w ogóle nie odpala,
-Linka gazu się tak jakby zacięła nie mogę przekręcić manetki na tyle aby zwiększyć obroty (zacina się) oraz sama manetka nie odbija.
Dodam jeszcze że miałem krzywy pływak więc go wyprostowałem (nic nie uszkodziłem) i ustawiłem go co MM,jak jest ta środkowa dysza (najprawdopodobniej od gazu) odkręciłem ją + odkręciłem taką mała śrubkę w tej dyszy przeczyściłem i zakręciłem na tyle ile się dało (nic nie było wkręcane na siłę).
Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje ?
-Simson w ogóle nie odpala,
-Linka gazu się tak jakby zacięła nie mogę przekręcić manetki na tyle aby zwiększyć obroty (zacina się) oraz sama manetka nie odbija.
Dodam jeszcze że miałem krzywy pływak więc go wyprostowałem (nic nie uszkodziłem) i ustawiłem go co MM,jak jest ta środkowa dysza (najprawdopodobniej od gazu) odkręciłem ją + odkręciłem taką mała śrubkę w tej dyszy przeczyściłem i zakręciłem na tyle ile się dało (nic nie było wkręcane na siłę).
Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje ?
Nie tykaj gówna jak nie śmierdzi...
![[Obrazek: Flaga_polska_mala.jpg]](http://www.hefajstos.pl/eng/gfx/Flaga_polska_mala.jpg)
Używaj polskich znaków! Jest różnica czy robisz komuś
ŁASKĘ czy LASKE.