16.02.2016, 21:53
Witam, zakupiłem i zamontowałem sobie w Simsonku obrotomierz z kontrolką świateł długich. Niestety nie jestem zadowolony z podświetlenia tej kontrolki. Podpiąłem ją pod reflektor przedni. W ciągu dnia praktycznie jej nie widać, wieczorem świeci tak sobie. W raz z dodaniem gazu mocniej świeci ale też bez szału. Mam kontrolkę kierunkowskazów i świeci super. Da się coś z tym zrobić czy już tak musi być ? W mojej maszynie instalacja 12V, platynki, żarówka halogenowa z przodu, wkład HS1, układ z Elbą i EWR.
Drugie pytanie : chodzi o EWR. Czy światła po zastosowaniu tego regulatora powinny świecić ze stałą mocą, bez względu na obroty silnika ? Elektryk zalecił mi podpięcię EWR tak że mam już światła na stałe, bez względu na przełączenie stacyjki - czy 1 pozycja ( zapłon) czy 2 ( światła ) światła świecą się tak samo.
Drugie pytanie : chodzi o EWR. Czy światła po zastosowaniu tego regulatora powinny świecić ze stałą mocą, bez względu na obroty silnika ? Elektryk zalecił mi podpięcię EWR tak że mam już światła na stałe, bez względu na przełączenie stacyjki - czy 1 pozycja ( zapłon) czy 2 ( światła ) światła świecą się tak samo.