• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Ruszyła kolejna edycja konkursu na Simsona Roku! Poznaj szczegóły (kliknij tutaj)

Simsony.info Forum o Simsonach Dyskusje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 221 Dalej »
Krause Piccolo Trumpf/7

Krause Piccolo Trumpf/7

kalamitka Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
14.11.2021, 23:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2021, 23:44 przez kalamitka.)
Cześć wszystkim,

jestem Maciek i kompletnie raczkuję w kwestii DDRowskiej motoryzacji (dotąd głownie PRL i CSRS) ale niedawno stałem się posiadaczem dość rzadkiej maszyny, jaką jest Krause Piccolo Trumpf/7, którą pośrednio uratowałem przed złomowaniem Biggrin

Jak dotąd udało mi się jedynie ustalić, że silnik pochodzi ze Spatz, przód wiadomo i że wyszło tego ok 2500 sztuk. Mam za to od cholery pytań:

- jakie tam klamki przychodziły? SR2 czy Schwalbe? u mnie są niestety rometowskie

- co zdjęcie w internecie to inna lampa tylna - jakieś pomysły?

- filtr powietrza to też loteria, sr2? taki teraz założyłem, ale kupiłem go z puszką szmerów od motorynki Confused

- najważniejsze - gdzie to cholerstwo może mieć wybite numery ramy, o ile w ogóle? może była tylko tabliczka znamionowa?

Czyli ogólnie szukam jakichkolwiek informacji na temat tego rydwanu.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc Smile

P.S. Bak już zamontowany pod siedzeniem, jak być powinno.

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 29
14.11.2021, 23:59
TYLKO w komunie mogli zrobić uboższą wersję DUO czyli najtańszego wózka dla inwalidów. Jak widzę ten fotel to szczerze obrzydza mnie. Czuć w nim starość niedołężność i robienie pod siebie.
Niestety nie pomogę gdyż kompletnie nie znam się na tym sprzęcie i wątpię aby ktokolwiek dobrze się znał.
Szukaj raczej na Niemieckich forach i morze Węgierskich.
Choć poczekajmy chwilę może któryś z kilkunastu forumowiczów coś będzie wiedział.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa