20.07.2017, 19:05
Przy składaniu silnika ,przy wkładaniu na ciepło łożysk do karterów okazało się ,że łożysko wału od strony części karterów gdzie nachodzi sprzęgło jest luz ponieważ po ostygnięciu łożysko mi wypadło. Wał dałem do zamrażarki a środek łożyska który miał luz podgrzałem od środka i wsunąłem wał na niego i potem udało się wyciągnąć sam wał z łożyskiem który się nie trzymał karterow.
Luz nie jest bardzo wielki, ale wkurzyłem się ,bo juz wszystko mam przygotowane do składania a tutaj taka sprawa :/
Wiecie jak można w łatwy sposób osadzić te łożysko żeby trzymało się solidnie ?? Wiem szukałem i czytałem w google ,ale chciałem się Was jeszcze dopytać ,bo np. na klej nie jestem pewny czy to super powiąże czy zara nie złapie luzu i będzie duży problem tak samo punktowanie.
Luz nie jest bardzo wielki, ale wkurzyłem się ,bo juz wszystko mam przygotowane do składania a tutaj taka sprawa :/
Wiecie jak można w łatwy sposób osadzić te łożysko żeby trzymało się solidnie ?? Wiem szukałem i czytałem w google ,ale chciałem się Was jeszcze dopytać ,bo np. na klej nie jestem pewny czy to super powiąże czy zara nie złapie luzu i będzie duży problem tak samo punktowanie.