27.01.2016, 14:09
Witam, to znów ja. Mam problem z wyregulowaniem nowego gaźnika 16N3-4. Jeśli ustawię wszystko tak jak trzeba (śrubka od obrotów 2,5obr, od mieszanki 3,5obr, iglica na 3 ząbku od dołu) simson odpala ale tylko przy pełnej manetce gazu i nie może wkręcić sie na obroty-bardzo sie dusi. Gaźnik potrafi przy tym zalać swiece, a co jest bardzo dziwne wyrzuca kropelki paliwa do gumowego filtra. Dodam że jeśli jest on odczepiony silnikowi jest lżej-jest szansa że złapie wyższe obroty.
Jeśli to będzie jakaś wskazówka, to dodam że przed regulacją simson nie mógł złapać niskich obrotów, oraz czasem w trasie na ciepłym silniku i chwilowym postoju potrafił wykręcić taki numer jak opisywałem wyżej.
Liczę na pomoc bardziej doświadczonych kolegów ponieważ ja w tej sytuacji czuje się już bezradny
Jeśli to będzie jakaś wskazówka, to dodam że przed regulacją simson nie mógł złapać niskich obrotów, oraz czasem w trasie na ciepłym silniku i chwilowym postoju potrafił wykręcić taki numer jak opisywałem wyżej.
Liczę na pomoc bardziej doświadczonych kolegów ponieważ ja w tej sytuacji czuje się już bezradny