• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o motoryzacji Prawo motoryzacyjne v
1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Nieuczciwy sprzedający

Nieuczciwy sprzedający

HoeronixHD Offline

Moderator

Reputacja: 30
23.09.2018, 22:41
Witam kolegów, ostatnio byłem u pewnej osoby prywatnej kupić kartery. Kartery wyglądają na to że gniazda są w porządku to i kupiłem. Po powrocie do domu, umyciu ich i następnym sprawdzeniu okazało się że gniazdo jednego łożyska jest luźniejsze niż się spodziewałem, łożysko mogę upchnąć palcami robiąc to umiejętnymi ruchami. Zgłosiłem się do sprzedawcy o zwrot, jednak ten twierdzi że skoro sprawdzałem i wszystko wyglądało na ok to odmawia zwrotu. Nawet po oferowaniu zwrotu o warunkach sprzyjających sprzedającemu. Czy są jakieś paragrafy na moją korzyść czy pozostaje jedynie rzucić w kąt i zapomnieć?

Golibroda Offline

Weteran

Reputacja: 35
23.09.2018, 23:18
Jeśli zadeklarował, że wszystkie gniazda są ciasne to możesz domagać się zwrotu kasy jeśli zataił to przed Tobą. Z drugiej strony ma racje- oglądałeś, oceniłeś, że są ok i kupiłeś. Niestety nie warto jest się "procesować" bo to niska szkodliwość czynu, mała kwota. Policja ani nikt inni się tym nie zajmie, zleją sprawę.

Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi Biggrin
HoeronixHD Offline

Moderator

Reputacja: 30
23.09.2018, 23:35
Dogadać się nieco udało, jednak gość nie ma obecnie kasy na zwrot lecz w ciągu paru miesięcy obiecał dotrzymać porozumienie. Jest jeszcze jedna kwestia - sprzedający jest niepełnoletni... a to mi daje chyba jakiś cień szansy

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 20
18.08.2023, 12:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.08.2023, 12:26 przez twojstara1.)
Zawsze mnie rozwala ten bot. Chłopaki piszą o tym że kupiłem kartery, okazały się złe, sprzedawca mnie oszukał, czy mogę dostać z powrotem kasę?
No współczuje ciężko będzie odzyskać kasę.

A tu nagle wchodzi on cały na biało w czarnych okularach.
Witam, zagraj w kasynie i przepierdol jeszcze więcej kasy niż straciłeś na chujowe kartery.

adasiek185 Offline

Ekspert

Reputacja: 177
19.08.2023, 10:08
A potem wpada przez zamknięte drzwi twojastara, i sam pisze o czymś co wogole nie jest nikomu potrzebne, ani na temat. Sorry za off, musiałem...

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile
DDR power ;D
Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348
"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
Qwet Offline

Ekspert

Reputacja: 34
20.08.2023, 17:20
Przepraszam bardzo, otóż JEST potrzebne, na przykład mi - lubię pośmiać się z komentarza twojegostarej1 do reklam botów Tongue Temat już i tak dawno umarł, Hoer już nie szuka odpowiedzi, więc jakikolwiek offtop niczemu nie szkodzi.

Vmax mojego simsona - Kliknij tutaj
Simsonem do GRECJI - Kliknij tutaj
Instagram Maszy - Kliknij tutaj
kamilo0002 Offline

Administrator

Reputacja: 18
23.09.2023, 19:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2023, 19:35 przez kamilo0002.)
Ten bot mógł być odpowiedzialny za atak na naszą stronę. Niedługo po jego poście forum padło i zamieniło się w reklamę kasyn, które tutaj właśnie reklamuje.

Mój kanał na YouTube z muzyką klubową -> Housemaker
Simson S50 -> Simson SR50 -> VW Vento -> Seat Leon I -> Audi A3 8P -> Audi A3 8V

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2025 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa