Mam takie pytanie. Pewnie banalne... a zazwyczaj wcześniejsze doświadczenia były już z zepsuta elbą. Z takimi zapłonem jak DE już wogole. Głównie chodzi o zimę i przestoj motoru. Wyjąłem akumulator by nie zdechł mi zima w garażu. Ale w taką pogodę jak jest teraz i napale sobie w garażu nieraz korci mnie odpalić motor dla rozruchu żeby nie stał przez 3 czy 5 miesięcy I teraz pytanie.
Mogę czy nie?
Bo ogólnie to czytam różnie. Że wolno... Że wolno tylko trzeba złączyć kable +i- z sobą... Że nie wolno... Że jak nie ma regulatora napięcia to można, jak jest że nie można.
Doprowadziłem instalacje do wzorowej. Zapłon DE. Wszystko chodzi pięknie kiedy jest zapięty akumulator dlatego nie chcę nic zjebać odpalając go bez niego.
Mogę czy nie?
Bo ogólnie to czytam różnie. Że wolno... Że wolno tylko trzeba złączyć kable +i- z sobą... Że nie wolno... Że jak nie ma regulatora napięcia to można, jak jest że nie można.
Doprowadziłem instalacje do wzorowej. Zapłon DE. Wszystko chodzi pięknie kiedy jest zapięty akumulator dlatego nie chcę nic zjebać odpalając go bez niego.