18.05.2014, 21:42
Witam, w moim simku co 500km ubywa oleju, nigdzie nie widać wycieku. Co moze być przyczyna?
18.05.2014, 21:42
Witam, w moim simku co 500km ubywa oleju, nigdzie nie widać wycieku. Co moze być przyczyna?
18.05.2014, 22:03
Na pewno ci ucieka weś rękę i przejedz u dołu po silniku zobaczysz całą łapę będziesz miał czarną.
weź na noc podłóż pod niego jakiś karton. Jeśli to nic nie wykaże być może tak jak już koledzy pisali simering walnięty, lecz przy walniętym simeringu simek jest mułowaty ( w zależności od tego jak bardzo nie szczelny jest ) oraz kopci na szaro , biało czy jakoś tak . Zauważyłeś spadek mocy i kopcenie ?
SIMSON <3
Pomogłem ? Punkt ? Nie musisz ! Nie robię tego na pokaz. Daj go komuś komu się przyda. ![]()
20.05.2014, 08:13
No to nie jakaś wielka nieszczelność ale simering masz do wymiany .
SIMSON <3
Pomogłem ? Punkt ? Nie musisz ! Nie robię tego na pokaz. Daj go komuś komu się przyda. ![]()
20.05.2014, 11:23
Dzięki
21.05.2014, 22:16
albo uszczelka na spolowieniu. chyba ze ktos na silikon zlepil, to jeszcze ladniej
Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli
![]() DDR power ;D Moja suka ;* http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348 "Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
22.05.2014, 20:55
społowieniu ? między karterami tak ? tylko wydaje mi się że gdyby to była uszczelka pomiędzy karterami olej leciał by poza silnik a kuba12172 napisał : "nigdzie nie widać wycieku. " co oznacza że olej musi zostać w silniku i dostaje się do komory spalania i ubywa ale przez wydech
![]()
SIMSON <3
Może chodziło o uszczelkę w miejscu oddzielenia skrzyni korbowej od skrzyni biegów ? Wtedy mógłby się dostawać olej do komory spalania. Pewnie o to chodziło adasiek185
22.05.2014, 21:20
a tak racja przyznaję się do błędu
![]() jest to również możliwe i już gorsze do usunięcia
SIMSON <3
Pomogłem ? Punkt ? Nie musisz ! Nie robię tego na pokaz. Daj go komuś komu się przyda. ![]() |
|