07.07.2015, 14:00
Cześć
Pod koniec tego roku będę chciał kupić sobie simson s51 enduro i przerobić go pod dalsze wycieczki (czyt. Szosowo-Turystyk). Ale że nie znam się praktycznie w ogóle na silnikach 2suwowych to chciałbym was zapytać jaki set złożyć i ile by on kosztował? Czy np. opłaca się cały kupować?
Od razu mówię że chciałbym żeby wyglądało to mniej więcej tak:
Na razie zależy mi żeby zrobić sam silnik na cacy. Simsonem będę miał zamiar jeździć w dalsze trasy to też tak chce go zrobić.
I jeszcze mam pytanie czy jest opcja zamontowania jakiegoś zbiorniczka który by sam mieszał olej z benzyną? Bo na dłuższe trasy to chyba będzie strasznie męczące ciągle robienie mieszanki?
Proszę o pomoc i rady. Część rzeczy mogłem przeoczyć więc jeżeli jest coś co też powinienem wiedzieć to proszę o napsanie

Od razu mówię że chciałbym żeby wyglądało to mniej więcej tak:
- Silnik z chłodnicą (Bodjaże LC tak?)
- Vmax tak do 100/110 ale najbardziej zależy mi na tym żębym mógł spokojnie w trasie jechać te 80/90 bez żyłowania i wchodzenia na strasznie duże obroty
- Skrzynia 5b (Tylko którka czy długa?)
- I reszte rzeczy o których zapomniałem?
Na razie zależy mi żeby zrobić sam silnik na cacy. Simsonem będę miał zamiar jeździć w dalsze trasy to też tak chce go zrobić.
I jeszcze mam pytanie czy jest opcja zamontowania jakiegoś zbiorniczka który by sam mieszał olej z benzyną? Bo na dłuższe trasy to chyba będzie strasznie męczące ciągle robienie mieszanki?
Proszę o pomoc i rady. Część rzeczy mogłem przeoczyć więc jeżeli jest coś co też powinienem wiedzieć to proszę o napsanie