Hej wszystkim! Sprawa wygląda że kupiłem simsona S51 Enduro ,,w kartonie" i powolutku zabieram się za jego reanimacje. Jestem na etapie zbierania potrzebnych elementów instalacji elektrycznej. Kupiłem gotową instalacje wraz ze schematem i mam pytanie czy to będzie chulać?
Mam na tą chwile:
1.Kierunkowskaz prawy
2.kierunkowskaz lewy
3.wiązka kabli z alegro
4.klakson
5.lampa przód
6.przełącznik świateł, migaczy, przycisk klaksonu
7.stacyjka
8.stator 8305.2/4-100
9.listwa zaciskowa
10.moduł zapłonowy 8309.12 TGL
11.cewka WN 8351.1/13 (tak na niej napisane jest)
12.aku tymczasowe 12v (dokupię jak już wszystko będzie ogarnięte)
13. lampa tył plus kierunkowskazy lewy i prawy
14. przerywacz kierunkowskazów 12v 3x21w+5w
I teraz pytanie jak dokupię jeszcze ten prostownik to rozumiem ze wszystko powinno działać? Czy instalacja według tego schematu jest ok czy może wymaga jakieś modyfikacji? Jaki prostownik najlepiej kupić czy nie ma znaczenia.
Przeglądając forum napotkałem się na takie elementy jak ELBA i regulator napięcia ale na tym schemacie co mam nic takiego nie ma i kolejne moje pytanie czy to tez mam kupić?
Chciałbym to skompletować i już kupić za jednym razem.
Dziękuje i pozdrawiam!
Mam na tą chwile:
1.Kierunkowskaz prawy
2.kierunkowskaz lewy
3.wiązka kabli z alegro
4.klakson
5.lampa przód
6.przełącznik świateł, migaczy, przycisk klaksonu
7.stacyjka
8.stator 8305.2/4-100
9.listwa zaciskowa
10.moduł zapłonowy 8309.12 TGL
11.cewka WN 8351.1/13 (tak na niej napisane jest)
12.aku tymczasowe 12v (dokupię jak już wszystko będzie ogarnięte)
13. lampa tył plus kierunkowskazy lewy i prawy
14. przerywacz kierunkowskazów 12v 3x21w+5w
I teraz pytanie jak dokupię jeszcze ten prostownik to rozumiem ze wszystko powinno działać? Czy instalacja według tego schematu jest ok czy może wymaga jakieś modyfikacji? Jaki prostownik najlepiej kupić czy nie ma znaczenia.
Przeglądając forum napotkałem się na takie elementy jak ELBA i regulator napięcia ale na tym schemacie co mam nic takiego nie ma i kolejne moje pytanie czy to tez mam kupić?
Chciałbym to skompletować i już kupić za jednym razem.
Dziękuje i pozdrawiam!