• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

WYNIKI KONKURSU NA SIMSONA ROKU 2025! (kliknij tutaj)

Simsony.info Forum o Simsonach Dyskusje v
« Wstecz 1 … 25 26 27 28 29 … 221 Dalej »
Problem z 60/4 MK2

Wątek zamknięty 
Problem z 60/4 MK2

Grzegrzyk Offline

Zaawansowany

Reputacja: 13
12.07.2019, 09:37
Mieliście problemy z tłokiem stukającym o głowicę? Wszystko jest w zasadzie wyjęte z pudełka (kartery po planowaniu) a nie pasuje. Wiem, że są do tego podkładki jednak uważam że wcale nie powinno być konieczności ich stosowania. Co o tym sądzicie?

Pomogłem? Zostaw plusa!
iksdelelel Offline

Doświadczony

Reputacja: 1
12.07.2019, 10:21
Skoro ci stuka o głowice to chyba jasne ze musisz zastosować podkładkę o odpowiedniej grubości, raczej inna opcja w grę nie wchodzi

Grzegrzyk Offline

Zaawansowany

12.07.2019, 10:28
To oczywiste że muszę, pytam tylko czy wy też mieliście takie problemy i czy nie uważacie, że ludzie od Jacka za mocno planują dolną przylgnię.

Pomogłem? Zostaw plusa!
bomBer Offline

Weteran

Reputacja: 10
12.07.2019, 13:39
To raczej coś jest nie tak z twoimi karterami, a nawet piszesz ze były planowane, więc problem leży po twojej stronie a nie stronie nowych części Smile

HoeronixHD Offline

Moderator

Reputacja: 30
12.07.2019, 20:49
Chyba że cylinder przetoczony pod niższego barikita

Grzegrzyk Offline

Zaawansowany

12.07.2019, 22:09
Sprawa rozwiązana. Wcześniejsze pomiary mnie zaniepokoiły A mianowicie: mierzyłem objętość komory spalania i wyszła zaskakująco mała (prawie dwukrotnie mniejsza od tego co powinno wyjść przy założeniu oryginalnego stopnia 10,5:1). Policzyłem wszystko i stopień sprężania w takim układzie wyszedł ok. 17,5:1. Jednak okazało się, że tłok który stykał się z głowicą przedzielił komorę spalania (na kancie głowicy) i zafałszował wyniki dlatego wszystko wyszło dziwnie. Kant sfazowałem (bo kanty przyczyniają się do spalania stukowego przez to, że bardziej się nagrzewają) i złożę najpierw na zwykłą uszczelkę z brystolu, a jak nadal będzie trzeba zrekompensować planowanie dam z jakiegoś grubszego materiału. Podsumowując. Z tymi cylindrami wszystko jest w porządku a to wszystko wynikało z mojej pomyłki i niedopatrzenia. Pozdrawiam i dzięki. (Do zamknięcia.)

Pomogłem? Zostaw plusa!

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa