07.12.2009, 21:22
Elo..
Mam taki problem że sim po dodaniu gazu zrobi "buuu" tak jak by mu brakowało mieszanki... wcześniej nie miałem tego problemu po 2 Tyg nie jeżdżenia robi buuu... więc pomyślałem gaźnik zawalił sie jakimś syfem pewnie.. rozkręciłem i okazało sie to co myślałem.. pełno syfu, po wyczyszczeniu założyłem gaźnik do sima nadal buuu.. to wymieniłem świece, nadal buuu.. próbowałem zwiększyć dawkę ale cały czas bu... bawiłem sie tez zapłonem ale to nic nie dało..
Sim normalnie odpala, nie grzeje sie itd.. ale robi buu, a gdy włączę ssanie silnik normalnie pracuje wkręca sie na obroty itd, ale troszke go przylewa więc zwiększenie dawki powinno pomóc ale nie pomogło więc zwracam sie o pomoc do was..
Do tej pory co zrobiłem w simie to:
-Wyczyściłem gaźnik, kranik, filtr paliwa, filtr powietrza, bak z syfu.
-zmieniłem świece
-regulowałem gaźnik na różne sposoby (obecnie iglica na środku, paliwo w komorze pływakowej równe ze słupkiem)
-Wymieniłem simmering od strony zapłonu
-szukałem miejsca gdzie mogło sie dostawać lewe powietrze, ale wygląda wszystko na ok.
Pozdro.
Mam taki problem że sim po dodaniu gazu zrobi "buuu" tak jak by mu brakowało mieszanki... wcześniej nie miałem tego problemu po 2 Tyg nie jeżdżenia robi buuu... więc pomyślałem gaźnik zawalił sie jakimś syfem pewnie.. rozkręciłem i okazało sie to co myślałem.. pełno syfu, po wyczyszczeniu założyłem gaźnik do sima nadal buuu.. to wymieniłem świece, nadal buuu.. próbowałem zwiększyć dawkę ale cały czas bu... bawiłem sie tez zapłonem ale to nic nie dało..
Sim normalnie odpala, nie grzeje sie itd.. ale robi buu, a gdy włączę ssanie silnik normalnie pracuje wkręca sie na obroty itd, ale troszke go przylewa więc zwiększenie dawki powinno pomóc ale nie pomogło więc zwracam sie o pomoc do was..Do tej pory co zrobiłem w simie to:
-Wyczyściłem gaźnik, kranik, filtr paliwa, filtr powietrza, bak z syfu.
-zmieniłem świece
-regulowałem gaźnik na różne sposoby (obecnie iglica na środku, paliwo w komorze pływakowej równe ze słupkiem)
-Wymieniłem simmering od strony zapłonu
-szukałem miejsca gdzie mogło sie dostawać lewe powietrze, ale wygląda wszystko na ok.
Pozdro.