01.04.2026, 20:46
Cześć, mam amal 21 zapłon CDI i cylinder 60/4/3, wydech mam AO2 z sportowym wkładem z JM, problem polega na tym że podczas jałowych silnik się wkręca, jednakże ledwo rusza (muszę lekko palic sprzęgło) i po daniu pełnego gazu muli go tak że silnik aż sam hamuje, na średnich też go muli, jedzie tylko na lekko pukniętej manetce, i jak się na tym lekkim gazie już wkręci na dosyć wysokie obroty to wtedy pełny gaz i jedzie normalnie, ale wystarczy że upuszczę gazu i lekko spadną obroty i to samo, poziom paliwa jest okej, testowałem na dyszy 85,80 i 78, na żadnej mim regulacji iglicy itp nie było dosłownie żadnej różnicy, lub była marginalna, już nie wiem co mam robić... Filtr powietrza mam zrobiony taki że w org filtrze mam wywalony wkład i dany materiał na filtry nasączony olejem, stawia bardzo mały opór
Dodam że bardzo się przy tym grzał i podczas schodzenia z obrotów było takie pyrkanie jakby, ciężko to opisać... łagodne było i wydaje mi się że na 50cc tego nie było, ale przez ten wydech nowy jest troche inny dźwięk więc może to wina tego
Myślałem też może to wina zapłonu? ale Iskra jest ładna, na ile przed GMP ustawić? narazie mam na to org miejsce na karterach i na 50cc było idealnie, czy do takiego cylindra i gaźnika trzeba inaczej ustawić zapłon może?
Wiem że to dla niektórych może być oczywiste, ale bardzo proszę o wyrozumiałość
Simson SR50
Dodam że bardzo się przy tym grzał i podczas schodzenia z obrotów było takie pyrkanie jakby, ciężko to opisać... łagodne było i wydaje mi się że na 50cc tego nie było, ale przez ten wydech nowy jest troche inny dźwięk więc może to wina tego
Myślałem też może to wina zapłonu? ale Iskra jest ładna, na ile przed GMP ustawić? narazie mam na to org miejsce na karterach i na 50cc było idealnie, czy do takiego cylindra i gaźnika trzeba inaczej ustawić zapłon może?
Wiem że to dla niektórych może być oczywiste, ale bardzo proszę o wyrozumiałość

Simson SR50

nawet na 1 biegu jak będę jechać powoli i nagle dam mu gaz, gdzie na org cylindrze normalnie startował to tutaj odrazu go dziwnie muli,, tak jakby chciał ale nie mógł i dopiero jak powoli dam mu gaz to pojedzie, na dyszy 72 miał za mało paliwa, a na 78za dużo, na 75 jest najlepiej, sprawdzałem iglice i najlepiej jest na 3 rowku od góry (są 4) i nie wiem totalnie, simeringi są nowe i je sprawdzałem wszystko jest git psikałem w gaźnik plakiem to nic mu nie zmieniało więc lewego powietrza przy gaźniku nie łapie