• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o motoryzacji Dyskusje o motoryzacji v
1 2 3 4 5 … 13 Dalej »
Radio aux opel

Radio aux opel

bombelm7 Offline

Doświadczony

Reputacja: 0
22.10.2021, 13:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.10.2021, 07:46 przez bombelm7.)
Siema. Mam takie radyjko w oplu żony. Blaupunkt Boston c32. Radio od lat gra super. Ale ostatnio chciałem podłączyć AUX gdyż ma taką funkcję. Ale jak? Podłączyłem przecięty kabel od słuchawek.

Po przecięciu idą 2 sparowane kable w jednym przewodzie a drugi kabel to luz... Więc 2 sparowane pod lewy i prawy kanał a luz pod masę.

I gra ale ledwo ledwo i bardzo cicho po podłączeniu pod telefon.

Wina kabli tanich słuchawek?

Może komuś się przyda... Winą były słabiutkie kabelki, po zmianie na przewód grubszy radio odtwarza wszystko co chcę z yt i własnej pamięci. Podłączenie opisane wyżej jest prawidłowe a jedynym wymogiem jest opcja w radiu włączenia w menu funkcji - AUX.

adasiek185 Offline

Ekspert

Reputacja: 177
23.10.2021, 08:04
Radio na kasety też tak można podłączyć. Wystarczy kaseta bez taśmy, i wpiąć się kablem przed wzmacniacz z sygnału branego z głowicy. Kiedys tak podłączałem w corsie

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile
DDR power ;D
Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348
"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
bombelm7 Offline

Doświadczony

Reputacja: 0
23.10.2021, 09:00
No akurat ten blaupunk tez jest zwykłym kaseciakiem tylko ma możliwość włączenia AUX.
Wspomniany przez Cb przypadek z pustą kasetą jest rozwiązaniem kiedy nie mamy opcji AUX w radiu. Podobnie robiłem z płyta CD i cicho nagranym utworem.

Ważne że działa.

Kojotka234 Offline

Konto zablokowane

17.04.2023, 14:16
Osobiście zastanawiam się jak moje stare radio "podrasować", aby wzbogacić je o opcję bluetooth. Macie na to jakiś sprawdzony sposób? Który z gadżetów okaże się przydatny?

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 38
17.04.2023, 17:12
Ach te niby nie nachalne reklamy od świerzynek na forum.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa