Witajcie jak w temacie nie mam za bardzo pojęcia jak wyregulować ten gaźnik w simsonie s51 (cyl 60), czytałem trochę na rożnych stronach i wygląda to tak by zakręcić na maxa i odkręcić śrubkę regulacji składu mieszanki o równe 2,5 obrota, jednak wiadomo jak to jest nie zawsze się sprawdzi. Jakby ktoś mógł i miał czas mi pomóc opisać jak regulować to myślę że sobie poradzę już
Ogółem on mi pracuje na każdym ustawieniu składu mieszanki prawie - jeździłem na wykręconej śrubce o 1 obrót, później na 1,75 ostatecznie ustawiłem na 2,5 jednak ja żadnej różnicy nie zauważyłem w pracy silnika, pracował okej i zrywa miał i ma ze ho ho, dlatego nie wiem jak ustawić w najlepszej pozycji tą śrubkę by było okej, a zarazem spalanie i moc silnika wykorzystana..
Ogółem on mi pracuje na każdym ustawieniu składu mieszanki prawie - jeździłem na wykręconej śrubce o 1 obrót, później na 1,75 ostatecznie ustawiłem na 2,5 jednak ja żadnej różnicy nie zauważyłem w pracy silnika, pracował okej i zrywa miał i ma ze ho ho, dlatego nie wiem jak ustawić w najlepszej pozycji tą śrubkę by było okej, a zarazem spalanie i moc silnika wykorzystana..