16.06.2017, 22:04
Witam.Rok temu kupiłem cały nowy silnik do sima ale wszystko osobno tj kartery MZA,vape,Amal 19,5b lang,wał MZA,łożyska FAG,80/2 almot, zębatka 16,kosz od s70,wszystka "drobnica"również MZA. Poskładałem wg. lehervideo dotarłem 800 km i co.? Simson niby ma moc na 1,2,3 natomiast pod wcale nie mocny wiatr na 5b ma problem. V-max wynosi 80 km/h na ten osprzęt to szału nie ma ponad to wolne obroty ma nie zaciekawe.
Oddałem go do takiego majstra który ponoć w Niemczech w serwisie robi ale on sprawy nie polepszył. Dziś z ciekawości dałem mu amala 21 pojeździłem trochę wstępnie wyregulowałem ale to dużo nie dało. Więc założyłem z powrotem 19 a tu co? Zalewa go i prosi o regulacje a przecież go nic nie przestawiałem (Amal 19,przedtem chodził dobrze)już nie wiem co mu jest. Tyle kasy,czasu a to jeszcze nie lata. Co powiecie na ten temat?
Oddałem go do takiego majstra który ponoć w Niemczech w serwisie robi ale on sprawy nie polepszył. Dziś z ciekawości dałem mu amala 21 pojeździłem trochę wstępnie wyregulowałem ale to dużo nie dało. Więc założyłem z powrotem 19 a tu co? Zalewa go i prosi o regulacje a przecież go nic nie przestawiałem (Amal 19,przedtem chodził dobrze)już nie wiem co mu jest. Tyle kasy,czasu a to jeszcze nie lata. Co powiecie na ten temat?