06.07.2018, 23:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.07.2018, 23:37 przez Simsonmaniacc.)
Witajcie, pożyczyłem dzisiaj koledze motor dosłownie na 20 min i tak jechał że wbił się chyba w jakaś dziurę (oczywiście się nie przyznał że tak zrobił) że przednie teleskopy dobiły do końca i nie da radę żeby wróciły - próbowałem i nie chcą odbić, nawet próbując siła, aż przedni chlapacz się spalił od rury wydechowej. Teraz tak koszta mi wszystkie oczywiście wraca, jutro rano rozdzieram to i tak jak myślicie co mogło się stać jak ocenić czy da radę to naprawić czy trzeba kupić całe przednie nowe amorki wiem że koszt 500zł jednak nie na moją kieszeń trudno ja jeździłem 4 lata i takie cuda mi się jeszcze nie stały, a on pojechał 1 i myślę że dla niego ostatni raz... Ale chciałbym go teraz od razu trochę podnieść przód - słyszałem ze najlepszym sposobem są lagi od SR, czy jest jeszcze inna możliwość jakaś?
Tak na marginesie czym się dokładnie różnią lagi od Sr od S? (prętem sprężyna)? Dalej jaki olej w S51 był stosowany a najlepiej jaki 5/10/15W? Czym te oleje się różnią... Co do sprężyn jakie oryginalnie w S51 były (3,2)? No i jakie bym założył jak już będe rb. te 3,6 bardzo twarde będą?
A co sądzicie o tych spręzynkach https://www.jackmotors.pl/old-timer/spre...aign-id=19 ----- co to za sprężynki jak lagi będą do uratowania ---- to żeby za sam komplet naprawczy za tanio nie miał to może te
? - miał ktoś je może, albo w swoim simku?
Sorry za błędy ale jestem bardzo zdenerwowany i zły pisane w popłochu itp, dajcie znac bo musze mu koszty policzyć licze na was, rozwalił mi to dosłownie 2 godz temu i jeszcze zemnie to nie zeszło a dbałem o ten motocykl i mowił ze pojedzie spokojnie dosłownie 500m
Tak na marginesie czym się dokładnie różnią lagi od Sr od S? (prętem sprężyna)? Dalej jaki olej w S51 był stosowany a najlepiej jaki 5/10/15W? Czym te oleje się różnią... Co do sprężyn jakie oryginalnie w S51 były (3,2)? No i jakie bym założył jak już będe rb. te 3,6 bardzo twarde będą?
A co sądzicie o tych spręzynkach https://www.jackmotors.pl/old-timer/spre...aign-id=19 ----- co to za sprężynki jak lagi będą do uratowania ---- to żeby za sam komplet naprawczy za tanio nie miał to może te

Sorry za błędy ale jestem bardzo zdenerwowany i zły pisane w popłochu itp, dajcie znac bo musze mu koszty policzyć licze na was, rozwalił mi to dosłownie 2 godz temu i jeszcze zemnie to nie zeszło a dbałem o ten motocykl i mowił ze pojedzie spokojnie dosłownie 500m