Jestem zdania, że 4b jest lepsza pod każdym względem od 3b. Większa elastyczność. Prędkość ma obu skrzyniach jest taka sama.
Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi
Właśnie na elastyczności mi najbardziej zależy,mam okazję nabyć po sąsiedzku Simka ale zatrzymała mnie właśnie ta 3biegowa skrzynia...A gdyby wsadzić 5biegowa ?ma to sens czy szkoda pieniędzy? cena zestawu to ponad 500zl.
W 3 są większe różnice między biegami co może powodować problem z doborem odpowiedniego biegu. Pierwsze i ostatnie przełożenia są takie same w obu skrzyniach więc start z 1 i prędkość max. nie zmienia się.
Zależy jaka poj żeby 5B pakować ja bym wybierał 4 łatwiej się poruszać po mieście można łatwo dostosować sobie przełożenie a 3B to taka okrojona wersja 4 bo v-max będziesz maił taki sam.
Zamierzam przejść na 70ccm,ale chyba faktycznie odpuszczę temat i poszukam 4biegowego, głównie zależy mi na elastyczności, kręcenie wysoko odpada.Poleci mi ktoś jakiś set? Póki co myślałem nad 70/4 czy też może jest coś lepszego w tej pojemności?
70/4 będzie w sam raz. Jaki budżet masz? Od tego zależy jaki tłok, gaźnik. Zapłon też mile wskazany.
Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi
Nie no myślałem ile mogę przeznaczyć,ale kasa jest a oszczędzać na częściach nie zamierzam, sprzedaż też w rachubę nie wchodzi więc można by powiedzieć że budżet nieograniczony na ten zabieg.Podpowie mi ktoś na jaki przyrost mocy mogę na takim secie liczyć?