04.06.2023, 21:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2023, 21:35 przez Loonchiper.)
Witam. Proszę o pomoc. Mam Simsona po tuningu 350km po dotarciu z gaźnikiem Arreche 21mm, wszystko działa bez problemu jezdzi nawet prawie 90kmh, jednak jedna rzecz mnie martwi:
1. Wysokie spalanie- po 100km (normalna jazda po mieście, 5-15km dystanse) spalił mi około 5,5-6L.
2. Plucie z tłumika- nawet po 4 kilometrach Czarno brązowa maź w całkiem dużych ilościach leci z tłumika, nawet pluje na kierunkowskaz, brak przecieków przy kolanku. Również po jezdzie widzę żółta ciecz na silniku pod gaźnikiem.
Od razu powiem że iglica jest opuszczona jak najniżej, regulowana mieszanka, dysza 75 a pływak jest stały plastikowy.
Cylinder 85cc/4
Tłumik reso zt tuning (ten mocniejszy wyglądający jak oryginalny)
Skrzynia 5b długa
Ducati energia magneto
1. Wysokie spalanie- po 100km (normalna jazda po mieście, 5-15km dystanse) spalił mi około 5,5-6L.
2. Plucie z tłumika- nawet po 4 kilometrach Czarno brązowa maź w całkiem dużych ilościach leci z tłumika, nawet pluje na kierunkowskaz, brak przecieków przy kolanku. Również po jezdzie widzę żółta ciecz na silniku pod gaźnikiem.
Od razu powiem że iglica jest opuszczona jak najniżej, regulowana mieszanka, dysza 75 a pływak jest stały plastikowy.
Cylinder 85cc/4
Tłumik reso zt tuning (ten mocniejszy wyglądający jak oryginalny)
Skrzynia 5b długa
Ducati energia magneto