27.07.2019, 13:34
Witam. Posiadam simsona takiego jak w temacie. Wersja z HS1,EWR, ELBA. Kupiłem go bez ładowania i jeździłem bez akumulatora kilka lat.Simson przeszedł w tym roku gruntowny remont ale pojawiły się problemy. Położyłem nową instalację i wymieniłem stacyjkę kupioną u kniazw. Ogólnie zamontowany jest silnik i podłączony stator ale simka nie mogę uruchomić. Brak cylindra.
Instalacja jest położona i spięta w 100% dobrze ale po przekręceniu stacyjki z podłączonym akumulatorem jest tak:
0- nic się nie dzieje, brak wszystkiego
I- działa: klakson, kierunki tak jak trzeba, brak stop (nie moge sprawdzić iskry, swiateł itp)
II-działa: klakson, kierunki, podświetlenie licznika i przednie postojowe. Brak tylnego postojowego i swiateł stop.
III- nie działają światła postojowe tył i przód ( a powinny bo to przecież położenie do parkowania w nocy)
Posiłkowałem się tymi schematami:
[attachment=3174]
Co może być nie tak?
Instalacja jest położona i spięta w 100% dobrze ale po przekręceniu stacyjki z podłączonym akumulatorem jest tak:
0- nic się nie dzieje, brak wszystkiego
I- działa: klakson, kierunki tak jak trzeba, brak stop (nie moge sprawdzić iskry, swiateł itp)
II-działa: klakson, kierunki, podświetlenie licznika i przednie postojowe. Brak tylnego postojowego i swiateł stop.
III- nie działają światła postojowe tył i przód ( a powinny bo to przecież położenie do parkowania w nocy)
Posiłkowałem się tymi schematami:
[attachment=3174]
Co może być nie tak?

a tylna pozycje masz podłączona pod styk potrójny czy pod 59 ten niżej ?