Witam ponownie, dawno nie było mnie na forum jak i mojego simsonka. Przez zime udało mi sie przerejestrowac simka z dziadka na mnie i mojego ojca takze juz nie posiadam zielonych blach. Mina ojca bezcenna kiedy zapytali go o badanie techniczne w urzedzie 🤣, klocil sie dobre 10 minut z pania za okienkiem że w dowodzie rejestracyjnym pisze bezterminowo, ta mu objasnila ze od 2010 jest obowiazkowe robienie badan technicznych dla motorowerow. Pojechalismy na przeglad i wszystko poszlo bez problemu, i udalo sie go przerejestrowac. Oryginalny zbiornik i pokrywy boczne wymontowalem i zamienilem nowe, zeby nie niszczyc oryginalu w razie wypadku, dodalem do simka nowe czesci zmieniajace wyglad wedlug wlasnego uznania m.in. prawa pokrywe zmienilem na taka ze szklem gdzie widac srodek silnika, zamontowalem dolne lusterka i wymontowalem stare oryginalne,nowe sruby silnika w kolorze żółtym itd. Najwazniejsze ze mi sie podoba 😉. Dajcie znac czy kolor żółty (RAL 1007) wyglada lepiej niż czerwony ktory byl wczesniej. Nastepnym moim "tuningiem" bedzie zamontowanie 60ccm. Pozdrawiam wszystkich, miłej soboty