• Forum
  • Użytkownicy
  • Team
  • Regulamin
  • Szukaj
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search
Simson forum Pojazdy użytkowników S50, S51, S53, S70 v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 … 26 Dalej »
Simson s51 "Big Bor" by KozaK

• 1 głosów - średnia: 5
Simson s51 "Big Bor" by KozaK
KozaK

Początkujący

Pojazd: Simson s51
Reputacja: 0
28.02.2015, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2015, 21:15 przez KozaK.)
Siemanko chciałbym przedstawić wam historie mojego simsona Biggrin

A więc kupiłem go w 2010 roku za kwotę 1450 zł. Lecz wtedy nie znałem sie bardzo i ten simson to był ruina niby po remoncie silnika lecz był poskładany na chińskich częściach. Simsonem zrobiłem ok. 600 km i rozleciał się silnik wtedy też go pomalowałem nie całego tylko bak boczki i błotniki Smile zrobiłem remont jednak nie znając sie także na chińskich częściach simsonem zrobiłem ok. 1500-2000k km i wtedy kupiłem cylinder 60/4/3 by Jack oraz "pseudo spawaka" jednak nic nie trwa wiecznie silnik nie wytrzymał i zrobiłem remont na lepszych już częściach wał mza łożyska skf itd.. Jednak po pierwszym odpaleniu simsona wyleciało zabezpieczenie z tłoka i było po cylindrze Sad Później kupiłem cylinder 50/4/3M od kolegi za 100 zł zrobiłem szlif i kupiłem tłoka ale trafiła się okazja i sprzedałem ten cylinder i kupiłem 60/4/2 RZT + amal 19 za kwotę 150 zł cylinder miałem robić na tłoku meteor, lecz trafiła się jeszcze inna okazja i sprzedałem ten cylinder i kupiłem 60/5/3M na tłoku vertex teraz pozostało tylko poskładać "górę" silnika Biggrin Teraz simson został pomalowany (rama) i błotniki będę jeszcze malował bak boczki PS. myślę nad bakiem od s53 ponieważ posiadam takowy w niemalże idealnym stanie trzeba tylko pomalować Tongue

Jeżeli będą nowe zakupy lub jakieś prace przy simsonie oczywiście będę wszystko aktualizował pod postem zapraszam na Fan Page Smile
https://www.facebook.com/pages/Simson-s5...03?fref=ts

Jutro wstawie fotki jak wygląda obecnie i małe up'y Xd

Zapraszam do oceniania i komentowania Biggrin

Już chwile temu z myślą o simsonie zakupiłem spawaka by Matim strojenie 10500 Smile

Oraz nie dawno kupiłem owiewke oraz tarcze na przód od hondy nsr Biggrin

Załączone pliki Miniatury

lukaszgtx9

PRO

Pojazd: S51N &S51C&MS&E
Reputacja: 9
28.02.2015, 20:58
Zapowiada się fajny simosnek. Miałeś małą historię z tymi cylkam.... Dawaj zdjęcia jestem ciakaw jak wygląda. Smile
Simson s51N
SIMSON S51 C
SIMSON S51 ENDURO
Simson MS
S53 BR
KozaK

Początkujący

Pojazd: Simson s51
Reputacja: 0
28.02.2015, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2015, 21:22 przez KozaK.)
(28.02.2015, 20:58 )lukaszgtx9 napisał(a): Dawaj zdjęcia jestem ciakaw jak wygląda. Smile

Simson aktualnie tak wyglada bak tylko przyłożony Biggrin Sory za słabą jakość zdjęcia postaram sie zrobić jakieś lepsze Tongue I co do teego stanu to jeszcze schowek jest oklejony carbonem 3d Smile Będe zmieniał kierownice na tą szeroką z JM oraz skracał mocowania kierunkowskazów Smile

Dzisiaj właśnie zamówiłem małą przesyłkę ze sklepu Jack Motors który bardzo Polecam Smile PS. Tłok zamówiłem dla brata Tongue Jeszcze będę zamawiał nie jedną taką przesyłkę Zapraszam do komentowania Biggrin

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Design D&D / Powered by MyBB / © 2009–2023 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa