15.08.2015, 22:07
Witam wszystkich .. Chcę przedstawić niedawno zakupionego simsona ale najpierw krótka historia . Przez kilka lat poruszałem się simsonem sr50 jednakże od początku myślałem nad s51 i od początku wakacji chęć zakupu simsonka się nasiliła , jednak nie chciałem zakupić simsona od restaurowanego tylko kupić totalną rozsypkę i coś samemu zrobić . Wiec zaczęło się przeglądanie ofert , było kilka simsonków takich jak chciałem tylko cały czas gdzieś dalekoo ode mnie . W końcu byłem załamany i zrezygnowany lecz jednego dnia pojawiło się ogłoszenie z simsonem s51 za 1100zł w pobliżu ( 30km od domu ) cena wysoka zważając na stan , po zadzwonieniu do pana okazało się że dowód jest w WK ponieważ policja zabrała i trzeba zrobić przegląd ale jak zrobić przegląd jak w simsonie nic nie działa , do tego nie było żadnego świstka z którym trzeba iść zrobić ten przegląd , pan zapewniał ze go załatwi ale wiadomo jak zaufać obcej osobie ... Pan napisał sms że cena ostateczna to 850 zł i mogę przyjechać , zadzwoniłem do wydziału i pani uspokoiła mnie mówiąc ze nowy właściciel może odebrać dowodzik , więc wybraliśmy się na oględziny na miejscu okazało się że simson jest w jeszcze gorszym stanie niż na zdjęciach do tego Pan powiedział że simson był sprzedany tylko że osoba go nie zarejestrowała i potrzebowali pieniędzy i on od nich go z powrotem od kupił a więc jeszcze bardziej byłem zrezygnowany z kupna . Jednak że utargowaliśmy na 700 zł i postanowiłem zaryzykować ... Pan obiecał ze świstek dowiezie w poniedziałek ( zakupiłem w nieedzielę ) miną wtorek nadal żadnego znaku dzwoniłem lecz nikt nie odbierał rodzice wyzywali że się wpakowałem i straciłem zaoszczędzone pieniądze , ale pan odpisał ze przywiezie w czwartek i znów mija piątek i żadnego znaku dzwonie i Pan mówi że dowiezie w sobotę bo nie dał rady w tygodniu ( praca na roli ) i faktycznie 10;00 dzwonek do drzwi , zaczął mnie przepraszać że tak przedłużał ale po prostu nie dał rady . Przegląd sobie załatwiłem że tak powiem opłaciłem oc i odebrałem dowód . Cena była niska jak za simsona z dokumentami tylko że każdego odstraszało to że nie ma dowodu ale ja postanowiłem zaufać no i się opłacało
Simson jeszcze u poprzedniego właściciela :
Byłem zmuszony do zakupu nowego baku ,boczków i przedniego błotnika ponieważ były szlifowane kątówką :
W obecnej chwili simson pojechał do piaskowania , tylko pan powiedział że zrobi to dopiero jak będzie 10stopni mniej ponieważ wyłącza się sprężarka , mam na dzieję ze po niedzieli będzie
Pozostało wybrać kolor i secik ponieważ mato być delikatny tuning tylko że bez przez przesady ... Może pomożecie ?
Simson jeszcze u poprzedniego właściciela :
Byłem zmuszony do zakupu nowego baku ,boczków i przedniego błotnika ponieważ były szlifowane kątówką :
W obecnej chwili simson pojechał do piaskowania , tylko pan powiedział że zrobi to dopiero jak będzie 10stopni mniej ponieważ wyłącza się sprężarka , mam na dzieję ze po niedzieli będzie
Pozostało wybrać kolor i secik ponieważ mato być delikatny tuning tylko że bez przez przesady ... Może pomożecie ?
Jeżeli ci pomogłem daj +
Podczas remontu simson s51
więcej na https://www.facebook.com/pages/Simson-s5...3916250987
Podczas remontu simson s51
więcej na https://www.facebook.com/pages/Simson-s5...3916250987