Witam mam problem ze simsonem tzn jezdzi dobrze pali nie spadło nic na mocy ale niemiłosiernie cos zaczeło mi sie tłuc od 2 tygodni silnik Po kapitalnym remoncie w wakacje zrobione 1500km
Cylinder s51 mza z tłokiem
Łożysko sworznia na tłoka Skf to Z tworzywa wysoko obrotowe
Wał nie wiem jakiej firmy ale chyba No Name wzmacniany za 140 zł
Kosz Sprzęgłowy z zębatką Mza
Łożyska na cąły silnik Skf
Simeringi Viton Brązowe
NOwy zapłon mza 12v
I tak jak na filmiku słychać to na wolnych obrotach dodając gazu albo przestaje albo silnik zagłusza i też słychać jak wyłączyłem zapłon i na sucho ruszam kopką to też słychać jak tłucze na filmiku tak tego aż głosno nie słyczać ale w RL to prawie że zagłusza prace silnika ja mysle że ten wał sie rozpiernicza i zaczyna na korbie latać ale nie wiem nowy wał 1500 km przebiegu Miałem Kupować wał mza z wypełniaczami od jacka ale mój tata sie pospieszył bo przejeżdzał akurat o bok sklepu jakiegos i kupił wał za 140 zł Wzmacniany , nic na nim nie pisze tak samo jak na pudełku i paragonie więc wał NO NAME. Prosze o pilną pomoc
Cylinder s51 mza z tłokiem
Łożysko sworznia na tłoka Skf to Z tworzywa wysoko obrotowe
Wał nie wiem jakiej firmy ale chyba No Name wzmacniany za 140 zł
Kosz Sprzęgłowy z zębatką Mza
Łożyska na cąły silnik Skf
Simeringi Viton Brązowe
NOwy zapłon mza 12v
I tak jak na filmiku słychać to na wolnych obrotach dodając gazu albo przestaje albo silnik zagłusza i też słychać jak wyłączyłem zapłon i na sucho ruszam kopką to też słychać jak tłucze na filmiku tak tego aż głosno nie słyczać ale w RL to prawie że zagłusza prace silnika ja mysle że ten wał sie rozpiernicza i zaczyna na korbie latać ale nie wiem nowy wał 1500 km przebiegu Miałem Kupować wał mza z wypełniaczami od jacka ale mój tata sie pospieszył bo przejeżdzał akurat o bok sklepu jakiegos i kupił wał za 140 zł Wzmacniany , nic na nim nie pisze tak samo jak na pudełku i paragonie więc wał NO NAME. Prosze o pilną pomoc