• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o Simsonach Zadaj pytanie bez logowania v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Simson S51b gaśnie na wolnych obrotach.

Nowa odpowiedź 
Simson S51b gaśnie na wolnych obrotach.

michalkurek06 Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
20.08.2025, 23:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2025, 23:30 przez michalkurek06.)
Ostatnio często jeździłem simsonem na dalsze trasy, chodził bardzo dobrze, palił od strzała. Żadnych awari poważnych od dłuższego czasu nie miał. Po ostatniej trasie, w której nie odczuwałem żadnych zmian w simsonie odstawiłem go do garażu i następnego dnia próbowałem go odpalić i nic. Dopiero odpalił za 20 kopnięciem, gdzie normalnie palił za trzecim. Nie trzymał wolnych obrotów, miał minimalny spadek mocy. Myślałem, że to wina kondensatora, ponieważ ostatnio miałem podobne objawy i wymiana kondensatora załatwiła sprawę. To też wymieniłem kondensator na nowy i nic nadal to samo. Pomyślałem, że może zaciąga lewe powietrze, bo po pokręceniu śrubką od regulacji mieszanki paliwowo-powietrznej simson wogóle nie zmienia sposobu pracy, gdzie kiedyś po pokręceniu zmieniał sposób pracy. Czy jest możliwe, że simering lub jakaś inna uszczelka jest walnięta i zaciąga lewe powietrze i przez to wszystko tak się dzieje? Świecę przeczyściłem, styki przeczyściłem i nadal nic.... Już nie mam pojęcia co może być nie tak, liczę na jakieś informacje od was. Z góry dziękuję 👍

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 27
21.08.2025, 06:16
Rozbierz gaźnik I go wyczyść dokładnie. Następnie ustaw go zgodnie z książką.
Czy to mogą być objawy nieszczelności simeringów? Oczywiście że mogą ale mogą być to też objawy problemów z gaźnikiem.

michalkurek06 Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
21.08.2025, 10:55
(21.08.2025, 06:16 )twojstara1 napisał(a): Rozbierz gaźnik I go wyczyść dokładnie. Następnie ustaw go zgodnie z książką.
Czy to mogą być objawy nieszczelności simeringów? Oczywiście że mogą ale mogą być to też objawy problemów z gaźnikiem.
Gaźnik jest czyściutki, więc to napewno odpada

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Zaznaczono 1 lub więcej postów do zacytowania. Zacytuj te posty teraz lub odznacz je.
Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek