• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

WYNIKI KONKURSU NA SIMSONA ROKU 2025! (kliknij tutaj)

Simsony.info Pojazdy użytkowników SR50, SR80, Schwalbe v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
Simson SR 50 - spełnienie młodzieńczych marzeń

Simson SR 50 - spełnienie młodzieńczych marzeń

marcinbrz Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
11.10.2019, 10:11
Witajcie!
Z 20 lat temu śliniłem się do Simsonów kolegów, ale nigdy takiego nie miałem. Woziłem się Komarami. Jednak kilka dni temu znalazłem w lokalnych ogłoszeniach Simsonka. Już po zdjęciach widać było, że stan jest taki sobie, ale kosztował jak na ten motorek mało i miał dokumenty.
Po krótkich bojach udało mi się go odpalić, teraz walczę z biegami, ale o to już zapytam w osobnym temacie. Plan na najbliższą przyszłość to doprowadzić go do stanu, żeby przeszedł przegląd, przerejestrowanie, w perspektywie kapitalka.
Pozdrawiam!
Marcin
[Obrazek: 4kYosG3.jpg]
[Obrazek: g2uX0uj.jpg]

bomBer Offline

Weteran

Reputacja: 10
11.10.2019, 16:24
Powodzenia w odrestaurowywaniu.
Rada taka ode mnie: Uszykuj najpierw worek pieniędzy Biggrin

marcinbrz Offline

Nowicjusz

11.10.2019, 16:36
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć Wink Finansowo powiedzmy, że jestem przygotowany. Gorzej z techniką, bo o ile z naprawą Romecików, WSK czy "malucha" nie ma problemów, to z Simsonem mam pierwszy raz styczność.

bomBer Offline

Weteran

11.10.2019, 17:16
Jak coś nie wiesz, to wpisz w internet i poszukaj schematów. Jak dobrze poszukasz, to od wszystkiego co w Simsonie jest, znajdziesz schemat

marcinbrz Offline

Nowicjusz

11.10.2019, 18:43
Właśnie to mi się też bardzo podoba. Tak jak pisałem, na razie chcę go doprowadzić do stanu, w którym bez znajomości przejdzie przegląd, właściwa zabawa zacznie się w zimie.

adjurc Offline

Wtajemniczony

Reputacja: 1
11.10.2019, 21:33
(11.10.2019, 16:24 )bomBer napisał(a): Rada taka ode mnie: Uszykuj najpierw worek pieniędzy Biggrin

Hehe. Ja na swój już też przygotowałem Smile

bomBer Offline

Weteran

12.10.2019, 19:26
To tak się tylko wydaje, że to mało kasy wejdzie w odbudowę, a potem okazuje się że kilka tysięcy to za mało.

marcinbrz Offline

Nowicjusz

12.10.2019, 20:36
Tak jak pisałem - finansowo jestem w miarę przygotowany. Zdaję sobie sprawę z kosztów renowacji na porządnych częściach, wiem, że nie jest to tysiąc złotych. Przed chwilą puściłem zamówienie na prawie 400 zł w polecanym tu sklepie. A to dopiero początek Wink

Goodnight Offline

Ekspert

Reputacja: 35
21.10.2019, 00:57
Patrząc na jego stan to ciężko coś doradzić. Na pewno nie próbuj go doprowadzać do stanu bardzo dobrego bo wydasz ponad 5000, stracisz rok czasu na poszukiwanie części a praktycznie 80% motoru masz do wymiany.
Ja bym zrobił lakier tanim kosztem, wyremontował silnik i jeździł. Staraj sie zamknąć w dwóch tysiącach bo więcej nie ma sensu.
Najgorsze co można zrobić to wydać na remont 3 czy 4 tysiące i zrobić coś co nie jest ani oryginałem ani porządnym remontem. Simson może być tylko bardzo drogi albo bardzo tani, nic po środku.

marcinbrz Offline

Nowicjusz

23.10.2019, 14:38
Powolutku zrobi się stan bardzo dobry Smile Mam satysfakcję, jak jeżdżące (albo i nie) trupki doprowadzam do fajnej kondycji Smile
Na razie doprowadziłem go do stanu jezdnego, wymieniłem kilka pierdołek, zabieram się za instalację. Swoją drogą polecany tu na forum sklep z częściami jest naprawdę w porządku. Nie dość, że części dobrej jakości, to wysyłka błyskawiczna.

bomBer Offline

Weteran

23.10.2019, 14:59
Moja opinia jest taka, że coraz gorzej z tym sklepem....
Zamówiłem paczkę i następnego dnia dzwoni do mnie gościu, że nie mają kilku rzeczy (na stronie są dostępne cały czas) i ogólnie to z dużego zamówienia zrobiła się tylko garstka części

robertRK Offline

Początkujący

05.04.2020, 09:17
Kolego ja kupiłem SR 50 był w opłakanym stanie , jest to mój pierwszy Simson , tak jak w Twoim wypadku spełnienie młodzieńczych marzeń ale wracając do tematu bez problemu go rozbierzesz i poskładasz jest prosty jak drut , ja posiłkowałem się książką " Jeżdżę motorowerem Simson " oraz katalog części " Z motorem na Ty Simson SR 50-SR 80 "
Dasz bez problemu radę Pozdrawiam

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa