• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Aktualna informacja na temat konkursu na Simsona Roku 2025 (tutaj)

Simsony.info Forum o Simsonach Dyskusje v
« Wstecz 1 … 20 21 22 23 24 … 221 Dalej »
sprzęgło

sprzęgło

łodbyd Offline

Wtajemniczony

Reputacja: 0
15.04.2020, 20:01
siema, remontuje simsona i nie było linki sprzęgła i teraz nie bardzo wiem czy ta dźwignia przy silniku (zdj.) może być tą linką do połowy już naciągnięta nawet jak nie wciskam "wajchy" na kierownicy, czy to normalne, czy ona musi być odkładana do zera. Troche namieszałem mam nadzieje ze ktoś zrozumie te wypociny

tomek102 Offline

Początkujący

15.04.2020, 20:10
Raczej pozycja obecna jest ok jeszcze masz regulacje na samym koszu sprzeglowym poprzez śrubę w deklu. Tam ustawisz pozycje jaka Ci będzie odpowiadała (ale już po założeniu linki będziesz wiedział jak wyregulować jeśli będzie to potrzebne)

Pawelek01 Offline

Mentor

Reputacja: 59
15.04.2020, 20:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2020, 20:12 przez Pawelek01.)
Zbytnio nie rozumiem w czym masz problem ale masz w silniku pod korkiem po lewej stronie masz tak wyregulować sprzęgło aby ta dźwignia była pod kątem prostym potem zakładasz linke i regulujesz potem linką lub regulacją przy kierownicy

http://simsony.info/Thread-Simon-s80-by-Pawelek

http://www.jackmotors.pl/
łodbyd Offline

Wtajemniczony

15.04.2020, 20:24
no słabo troche napisałem chodzi o to że ta wajcha przy silniku nie wykonuje pełnego zakresu ruchu i jak mam wciśnięte to jest to końca, ale jak puszcze to odpuszcza tylko gdzieś tak do połowy możliwości, i chciałem zapytać czy to normalne, żeby nie jeździć na pół sprzęgła

Paul S. Offline

Weteran

Reputacja: 15
16.04.2020, 09:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.04.2020, 09:12 przez Paul S..)
Ta dźwignia bez linki sprzęgła na gołym silniku musi być ustawiona pod kątem 90 stopni do silnika - To znaczy.. jak jest pod kątem prostym do bloku silnika to dopiero zaczynasz czuć opór od sprzęgła. Zakładasz linke i linka dopiero po wciśnięciu sprzęgła ciągnie tą wajche i wysprzęgla. N tym zdjęciu ,które podesłałeś jest źle ustawiona ma być kąt prosty

bomBer Offline

Weteran

Reputacja: 10
16.04.2020, 15:20
Na zdjęciu łapa sprzęgła jest odepchnięta przez tą sprężynę, która jest bezpośrednio na łapie.

Weź palcem pociągnij lekko tą łapę (tak jak byś chciał wcisnąć sprzęgło) aż poczujesz opór. W właśnie w tym momencie łapa powinna tworzyć z blokiem silnika kąt 90 stopni.
Jeżeli tak nie jest to musisz regulować śrubką regulacyjna, która jest pod korkiem w deklu silnika po lewej stronie.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa