Witam.
Zmagam się z problemem dotyczącym światła stopu.
SR80 instalacja 12V.
Simson złożony od podstaw po remoncie.
Instalacja działa cała bardzo ładnie.
Ale mam problem z tylnym stopem.
Świeci bardzo słabo jakby na zwarciu...
Cewka z iskrownika zapięta do mostka. Z mostka idzie przewód na Elbę który się rozchodzi na 2 jeden idzie właśnie do mostka drugi na zasilanie stopu. Jest na tym przewodzie prąd bo sprawdzałem. Nie jest to 12V ale nie wiem ile powinno być. Elba jest nowa 12V żarówka stopu 12v/21W.
Włożyłem żarówkę 6/21W to wogóle stóp nie działa.
Czemu tak jest? Już mnie szlak trafia...
BŁAGAM o pomoc...
Dodam że cewka butelkowa od zapłonu jest 12V. Zapłon też ma 12V. Wcześniej była instalacja 6V ale złożyłem nową od podstaw pod 12V
Jeszcze jedno. Nie wymieniałem magneta. Zostało z 6V.
Jak podłącze żarówkę pod przewody z cewki ten żółto czerwony i szaro czerwony co idą na mostek to świeci żarówka ale tak jakby ta 6V ładniej i jaśniej niż 12V.
Światła ogólnie świecą ale przód mógłby ładniej świecić... 12V 35/35 ale dla mnie jest lekko słaby.
Zmagam się z problemem dotyczącym światła stopu.
SR80 instalacja 12V.
Simson złożony od podstaw po remoncie.
Instalacja działa cała bardzo ładnie.
Ale mam problem z tylnym stopem.
Świeci bardzo słabo jakby na zwarciu...
Cewka z iskrownika zapięta do mostka. Z mostka idzie przewód na Elbę który się rozchodzi na 2 jeden idzie właśnie do mostka drugi na zasilanie stopu. Jest na tym przewodzie prąd bo sprawdzałem. Nie jest to 12V ale nie wiem ile powinno być. Elba jest nowa 12V żarówka stopu 12v/21W.
Włożyłem żarówkę 6/21W to wogóle stóp nie działa.
Czemu tak jest? Już mnie szlak trafia...
BŁAGAM o pomoc...
Dodam że cewka butelkowa od zapłonu jest 12V. Zapłon też ma 12V. Wcześniej była instalacja 6V ale złożyłem nową od podstaw pod 12V
Jeszcze jedno. Nie wymieniałem magneta. Zostało z 6V.
Jak podłącze żarówkę pod przewody z cewki ten żółto czerwony i szaro czerwony co idą na mostek to świeci żarówka ale tak jakby ta 6V ładniej i jaśniej niż 12V.
Światła ogólnie świecą ale przód mógłby ładniej świecić... 12V 35/35 ale dla mnie jest lekko słaby.