• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o motoryzacji Prawo motoryzacyjne v
1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Szkoda całkowita po wypadku.

Szkoda całkowita po wypadku.

formanek221 Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
07.11.2024, 14:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.11.2024, 21:44 przez kamilo0002. Powód edycji: Dodanie polskiego znaku do tytułu oraz przeniesienie wątku. )
Czesc wszystkim.

Nie wiem czy dobrze trafilem, ale podobnego watku nie znalazlem.
Mam problem jak w temacie. Mialem wypadek nie z mojej winy.
Jechalem swoim s50 B2 i facet wymusil pierszenstwo, co spowodowalo ze przy 50 km/h wbilem sie w jego bok auta.
Mi naszczecie nic powaznego sie nie stalo, ale moj Simek ma skasowany caly przod, a co najgorsze wygieta rame pod bakiem.
Czekam jeszcze na rzeczoznawce, ale wyglada mi to na szkode calkowita. Naprawa nie wchodzi w gre, bo nie bede mogl sie poruszac na tych papierach.
Mam zamiar go odbudowac i chcialem zapytac, czy jest mozliwosc kupienia "papierow i tabliczki" do nowej ramy, czy musze szkac uzywki z papierami?

Dzieki za odpowiedzi! piwo

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 26
07.11.2024, 21:33
Ja niewiem czy musisz przy szkodzie całkowitej złomować pojazd. Wydaje mi się że nie. Dlatego papiery ci nie zabiorą.
Więc napraw ramę lub kup nową ewentualnie starą i... Numerator z mza są na Jack motors mają tą samą trzcionkę.
Oczywiście że za coś takiego jeśli ktoś na ciebie doniesie jest chyba 2 lata odsiadki.

Paul S. Offline

Weteran

Reputacja: 15
08.11.2024, 16:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.11.2024, 16:35 przez Paul S..)
Przykra sytuacja bardzo, najważniejsze, że tobie się nic nie stało. Ramy nowe zastępcze są szeroko dostępne. Trzeba tylko nabić numery (ramy oryginalne do simsona sa produkowane obecnie beż numerow) tabliczki znamionowe tak samo mozna wszędzie dostać - i tak samo trzeba numery nabić plus rok produkcji. Ewentualnie możesz stara tabliczkę znamionowa przełożyć. Nowe ramy są ogolno dostępne można sprawdzić w necie czy gdzieś nie będzie taniej dostępna. Link do ramy https://www.jackmotors.pl/oldtimer/rama-...aign-id=14

Goodnight Offline

Ekspert

Reputacja: 31
09.11.2024, 00:12
Oprócz MZA ramy robi Sachsenmoped. Mają kilka wersji nawet wzmocnione albo przygotowane pod motocross.
Ceny od 160 do ponad 1000 euro

https://sachsenmoped.de/Teile/Rahmen/Hauptrahmen/

Lista części silnika 110 cm³
simis Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
12.11.2024, 11:49
Nie ma obowiązku złomowania. Można np. sprzedać na części.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2025 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa