Siemaneczko.
Chciałbym wam zaprezentować projekt mojego Simsona który trwa już dobre parę lat. W Simsonie siedziało już naście silników ( 60/5/3m, 60/2,70/4,70/5m,83/5/1/2m,100/4m 80/2/2 i wiele innych tymczasowych naganiaczy kilometrów). W roku 2016 postanowiłem rozebrać silnik (80/2/2) i oddać go do profesjonalnego warsztatu (Frez-Mot) na spawanie i obróbkę przygotowująca kartery pod cylinder od hondy mtx. Od tego momentu zaczęła się budowa prawdziwej fabryki uśmiechu. Pisać mi się o tym co już zostało zrobione nie chce, ponieważ projekt jest już na ukończeniu. rama została wypiaskowana i na dniach leci w czarny połysk. Bak będzie pochodził z modelu s50 i bedzie pomalowany razem z boczkami w kolor saharabraun. W przyszłości jak będzie mi sie chiało zrobie sobie jeszcze dwa takie same komplety (bak s50, boczki błotniki) w kolorze ciemnozielonym oraz niebieskim.
-SILNIK
*kartery w 100% ukonczone
*cylinder mtx 130/5m wykonany u krzych205'
*membrana vforce od kx85
*gaźnik dellorto 34
*skrzynia 5b zt-tuning
*wał o skoku 54mm wykonany od podstaw przez Frez-Mot
*zapłon MVT DD
*tłok wossner 54mm
*głowica z modularna komora spalania
-RAMA
*zawieszenie przednie marzocchi od s83 or
*zawieszenie tyl amortyzatory
*koło przód obręcz 2.15 DDR z piasta od Simsona s83or i oponie michelin city grip 90/89
*koło tył obręcz 2.5 DID z piastą wytoczona z jedneko kawałka aluminium pa9 na wzór oryginału. Opona michelin city grip 130/80
*wahacz spawany z profilu (już nie pamiętam jakiego)
*hamować będzie to wszystko tarcza 280mm by Szymon Saj i 4 tłoczkowy zacisk Bremo. Na tył wrzucę jakieś pseudo sportowe szczęki.
Więcej rzeczy nie pamiętam. Kilka fotek
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img][img][/img][img][/img]
[img][/img][img]
[img][/img][/img][img]
[img][/img]
[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img]
Narazie fotek tyle dzieki za odwiedzenie tematu
[/img][img]
[/img]
[img][/img][img][/img][img][/img][img]
[/img]
[/img][img][/img][img]
[/img][img][img][/img][/img][/img][/img][/img][img][img][/img][img][/img][img]
Chciałbym wam zaprezentować projekt mojego Simsona który trwa już dobre parę lat. W Simsonie siedziało już naście silników ( 60/5/3m, 60/2,70/4,70/5m,83/5/1/2m,100/4m 80/2/2 i wiele innych tymczasowych naganiaczy kilometrów). W roku 2016 postanowiłem rozebrać silnik (80/2/2) i oddać go do profesjonalnego warsztatu (Frez-Mot) na spawanie i obróbkę przygotowująca kartery pod cylinder od hondy mtx. Od tego momentu zaczęła się budowa prawdziwej fabryki uśmiechu. Pisać mi się o tym co już zostało zrobione nie chce, ponieważ projekt jest już na ukończeniu. rama została wypiaskowana i na dniach leci w czarny połysk. Bak będzie pochodził z modelu s50 i bedzie pomalowany razem z boczkami w kolor saharabraun. W przyszłości jak będzie mi sie chiało zrobie sobie jeszcze dwa takie same komplety (bak s50, boczki błotniki) w kolorze ciemnozielonym oraz niebieskim.
-SILNIK
*kartery w 100% ukonczone
*cylinder mtx 130/5m wykonany u krzych205'
*membrana vforce od kx85
*gaźnik dellorto 34
*skrzynia 5b zt-tuning
*wał o skoku 54mm wykonany od podstaw przez Frez-Mot
*zapłon MVT DD
*tłok wossner 54mm
*głowica z modularna komora spalania
-RAMA
*zawieszenie przednie marzocchi od s83 or
*zawieszenie tyl amortyzatory
*koło przód obręcz 2.15 DDR z piasta od Simsona s83or i oponie michelin city grip 90/89
*koło tył obręcz 2.5 DID z piastą wytoczona z jedneko kawałka aluminium pa9 na wzór oryginału. Opona michelin city grip 130/80
*wahacz spawany z profilu (już nie pamiętam jakiego)
*hamować będzie to wszystko tarcza 280mm by Szymon Saj i 4 tłoczkowy zacisk Bremo. Na tył wrzucę jakieś pseudo sportowe szczęki.
Więcej rzeczy nie pamiętam. Kilka fotek
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img][img][/img][img][/img]
[img][/img][img]
[img][/img][/img][img]
[img][/img]
[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img]
Narazie fotek tyle dzieki za odwiedzenie tematu