05.04.2014, 17:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2014, 18:03 przez alabastrowy.)
A więc tak.
Mam simka s51. I jest pewien problem.
Simson podczas jazdy, zwłaszcza startując z jedynki ma bardzo mało mocy. Musze nieźle gazować żeby ruszyć. I w czasie jazdy na jedynce ma strasznego zamuła. W sensie jadę na jedynce daję manetkę do końca a on przez 5 sekund buuuuuuu i po 5 sekundach dopiero wchodzi na wyższe obroty i czuć do przyśpieszenie. W czasie jazdy także gdy redukuję gaz w sensie z dużego na małe lubi coś przerywać przy zwalnianiu i silnik wydaje dziwny odgłos jakby jakiegoś tarcia. Natomiast jak przyśpieszam to tego wgl nie słychać
W ostatnim czasie, bo może ma to związek robiłem takie rzeczy :
- Wymiana świecy na nową, bosh (na starej tak samo jeździ)
- Wymiana przewodu paliwowego i filtra
- Czyszczenie Filtra powietrza, i nasmarowanie go olejem przekładniowym
- Wymiana oleju w skrzyni biegów na Hipol
- Wymiana oringu i simeringu (ciekł olej)
- Czyszczenie i danie nowej uszczelki gaźnika
- Danie uszczelki między uszczelki a głowicą (nie było)
Co może być przyczyną?
Teraz puki co jest zimno i za dużo nie będę jeździł, ale gdzieś już za tydzień chciałbym trochę pojeździć
Dodam że na luzie bardzo ładnie wchodzi na obroty, ale jak już zarzucę jedynkę to właśnie to się dzieje...
Mam simka s51. I jest pewien problem.
Simson podczas jazdy, zwłaszcza startując z jedynki ma bardzo mało mocy. Musze nieźle gazować żeby ruszyć. I w czasie jazdy na jedynce ma strasznego zamuła. W sensie jadę na jedynce daję manetkę do końca a on przez 5 sekund buuuuuuu i po 5 sekundach dopiero wchodzi na wyższe obroty i czuć do przyśpieszenie. W czasie jazdy także gdy redukuję gaz w sensie z dużego na małe lubi coś przerywać przy zwalnianiu i silnik wydaje dziwny odgłos jakby jakiegoś tarcia. Natomiast jak przyśpieszam to tego wgl nie słychać
W ostatnim czasie, bo może ma to związek robiłem takie rzeczy :
- Wymiana świecy na nową, bosh (na starej tak samo jeździ)
- Wymiana przewodu paliwowego i filtra
- Czyszczenie Filtra powietrza, i nasmarowanie go olejem przekładniowym
- Wymiana oleju w skrzyni biegów na Hipol
- Wymiana oringu i simeringu (ciekł olej)
- Czyszczenie i danie nowej uszczelki gaźnika
- Danie uszczelki między uszczelki a głowicą (nie było)
Co może być przyczyną?
Teraz puki co jest zimno i za dużo nie będę jeździł, ale gdzieś już za tydzień chciałbym trochę pojeździć

Dodam że na luzie bardzo ładnie wchodzi na obroty, ale jak już zarzucę jedynkę to właśnie to się dzieje...