• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

WYNIKI KONKURSU NA SIMSONA ROKU 2025! (kliknij tutaj)

Simsony.info Forum o Simsonach Modyfikacje mechaniczne v
« Wstecz 1 … 53 54 55 56 57 … 59 Dalej »
Wał

Wał

HalogeN Offline

Początkujący

Reputacja: 0
06.07.2010, 16:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.07.2010, 16:42 przez HalogeN.)
Siema, mam pewien problem.
Zamierzam zrobic remont generalny silnika, ponieważ mam wysypane łożyska na wale, nowe łożyska już mam w domu (koyo) na teflonie, tylko teraz chodzi mi o wał.
Mam zamontowany (na korbie pisze koyo lub yoko, nie pamietam) i tu kieruję do was pytanie.
1.Kupic nowy wał(mza wzmacniany z wypełniaczmi)
2.Kupić łożysko igiełkowe skf na teflonie i włożyc do tego wału który mam zamontowany
Z góry dziekujęBiggrin

Mogą być inne propzycjeBiggrin

Oskar Offline

Wprawiony

Reputacja: 4
06.07.2010, 18:31
Ad.1. Jeśli wał nie ma luzu w osi : "góra- dół" to jest ok, jeśli ma, regeneracja, lub jego wymiana, MZA jest ok, nic lepszego na rynku, jeśli o nowe części dostępne w Polsce nie ma...

Ad.2 Co do łożyska na główkę korbowodu, nic lepszego niż łożysko NTN 12x16x13 w stalowym koszyczku nie wymyślono...

kamilo4195 Offline

Mentor

Reputacja: 19
06.07.2010, 18:34
Jak wał jest w dobrym stanie to po co go zmieniać ..;P wystarczy łożyskoo..;P no chyba ,że wał ma luzy no to kupuj nowyy..Tongue

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.

Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
Pata Offline

Simsoniara

Reputacja: 6
08.07.2010, 12:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2010, 12:01 przez Pata.)
Watpie czy regeneracja wyjdzie taniej niż nowy wał . Wszystko zależy od miejsca zamieszkania róznie jest w róznych częsciach naszego kraju .
I jeszcze trzeba znać dobry zakład który naprawde zrobi dobrą robote.

"Pal gumę , a nie duszę "

Simek pj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...uro/105669
Staram się pomagać

Diabeł tkwi w szczegółach
Oskar Offline

Wprawiony

Reputacja: 4
08.07.2010, 12:53
Zawsze jest jeszcze opcja złożenia wału na dobranych przez siebie podzespołach, ja na przykład zakupiłem korbowód CKR, u kolegi Marcina z Poznania został on wypolerowany na lustro, do tego łożysko posrebrzane z AKF na stopę wału, kompletna regeneracja przeciwwag i powstaje unikalny wał, o bardzo dobrych parametrach wytrzymałościowych, przygotowany konkretnie pod dany zestaw, w niewielkich pieniądzach, (około 200 zł)Biggrin

kamilo4195 Offline

Mentor

Reputacja: 19
08.07.2010, 13:15
Tylko Tobie oskar chce się w takie zabiegi bawić .;p A tutaj niektórym raczej nieeee bo za ok.200zł to już mają dobry wał MZa etc ;P

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.

Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2026 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa