• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o Simsonach Dyskusje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 221 Dalej »
Wibracje przy niskich prędkościach

Wibracje przy niskich prędkościach

Robrat Offline

Nowicjusz

Reputacja: 0
01.09.2024, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.12.2024, 10:36 przez kamilo0002.)
Witam.
Przy prędkości 30/35km/h zaczynam czuć jakby tył tańczył na boki, wydech też cały się buja potem problem znika przy wyższych prędkościach, koła są proste, opony nowe nie mają bicia, luzów brak wszystko dokręcone rama prosta, jedyne co widzę to przednia zębatka ma delikatne bicie osiowe przez co łańcuch delikatnie pływa .
W chwili wibracji nie widać żeby silnikiem szarpało stoi sztywno z mojej strony pomysły mi się skończyły. Nikt chyba nie wyważa kół w motorowerach....

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 27
01.09.2024, 18:27
Postaw go na stopkę centralną i tak aby koło było w powietrzu. I patrz czy motocykl się trzęsie przy tych 30/35km/h jak się nie trzęsie to szukaj w kole albo luzach w zawieszeniu, jak trzęsie to napęd albo silnik.

Robrat Offline

Nowicjusz

01.09.2024, 19:26
Robiłem tak.
Wiadomo jak załącze bieg i koło rozbuja się to coś tam czuć na ramię, że się obraca ale żeby w tych prędkościach coś wychodziło poza normę to raczej nie bynajmniej stoi stabilnie na stopkach.
Podpowiedz żeby zdjąć osłony łańcucha wystarczy rozpiąć łańcuch i wysunąć osłony chcę sprawdzić jak zachowuje się łańcuch przy tych prędkościach...

Robrat Offline

Nowicjusz

03.09.2024, 13:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2024, 08:51 przez Robrat.)
Odpowiem sam sobie ,po rozbiórce napędu wyszło że zębatka tył nie dość że pływa góra dół to jeszcze na boki to samo z przodu prędzej o tym pisałem ktoś wsadził słabej jakości ale łańcuch już jest dobrej firmy.
Zamówiłam dzisiaj zestaw MZA zębatki + łańcuch.
Problem rozwiązany wymiana zębatek+ łańcuch i wibracje znikły.

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek