05.06.2015, 14:18
Witam, mam problem ost. pojeździłem trochę simem s51 i z przedniego amorka u góry pod kierownicą, gdzie jest górna półka wypluwa mi olej tzn jak jadę np na dołach amory pracują to wybija olej i pluje po baku zrobiło się trochę cieplej jakieś 30+ C i zaczęło wybijać olej, wiem ze olej jest rzadszy wtedy, ale czemu się tak dzieje ? Dodam ze tylko z jednego co był naprawiany, był on robiony, ale źle olej wlałem bo na maks przy zakładaniu trochę mi wypluło i się unormowało a teraz od nowa wypluwa tylko przy dużych temp. chyba tak myślę, no bo jak było chłodniej to nie wypluwało... Nie wiem czy to jest może spowodowane nadmiarem oleju, bo jak mówię zalałem go całego, a nie chciało mi się odnowa wlewać olej więc tak zostawiłem trochę popluł i przestał zrobiło się cieplej i lipa... Uszczelniacze były stare, jak i wszystko rozebrałem amor bo mi gwint w nim od półki poszedł więc naprawiłem i wszystko założyłem jak było.
Pls napiszcie co z tym czy się ustatkuje, aha wybija jak chyba mówiłem u góry nie u dołu i podczas tylko jazdy !!
Pls napiszcie co z tym czy się ustatkuje, aha wybija jak chyba mówiłem u góry nie u dołu i podczas tylko jazdy !!