09.02.2015, 21:56
Witam.
Mam w swoim simsonie zrobioną przelotową końcówkę (tzw: absorbcyjną) i sprawa ma się tak że simson strasznie na niej strzela (pierdzi), że tak powiem jak komar czy wsk
Czytałem, że robiąc do tego przeróbkę SP04 mogę niemal całkowicie odblokować już swój wydech.
Jak myślicie, robota jest warta zachodu aby robić SP04 aby polepszyć nie tylko osiągi a mieć bardziej basowy dźwięk?
Jestem ciekaw opinii tych którzy mają albo samo SP04 albo SP04 z przelotową końcówką, zależy mi aby się wypowiedzieli na ten temat jak zmieniły się osiągi i dźwięk simsona po tych przeróbkach.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Mam w swoim simsonie zrobioną przelotową końcówkę (tzw: absorbcyjną) i sprawa ma się tak że simson strasznie na niej strzela (pierdzi), że tak powiem jak komar czy wsk

Czytałem, że robiąc do tego przeróbkę SP04 mogę niemal całkowicie odblokować już swój wydech.
Jak myślicie, robota jest warta zachodu aby robić SP04 aby polepszyć nie tylko osiągi a mieć bardziej basowy dźwięk?
Jestem ciekaw opinii tych którzy mają albo samo SP04 albo SP04 z przelotową końcówką, zależy mi aby się wypowiedzieli na ten temat jak zmieniły się osiągi i dźwięk simsona po tych przeróbkach.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Zanim wszystko się posypało, wyglądało to tak:
- Cylinder: Almot 60/4 By JackMotors (Special Edition 27/35)
- Tłok: Meteor Piaggio Piston (2P)
- Głowica: Almot 60cc
- Gaźnik: Amal 19T (Dysza 80)
- Wał: Mza S51 (Bez Wypełniaczy)
- Zapłon: LFK By James
- Kosz sprzęgłowy: Mza S51
- Skrzynia biegów: 4b
- Wydech: Seria ala sp04 + końcówka absorbcyjna
- Docisk sprzęgła: 1,6mm
- Łożyska: NTN (Wał) & DKF DDR (Skrzynia)
- Cylinder: Almot 60/4 By JackMotors (Special Edition 27/35)
- Tłok: Meteor Piaggio Piston (2P)
- Głowica: Almot 60cc
- Gaźnik: Amal 19T (Dysza 80)
- Wał: Mza S51 (Bez Wypełniaczy)
- Zapłon: LFK By James
- Kosz sprzęgłowy: Mza S51
- Skrzynia biegów: 4b
- Wydech: Seria ala sp04 + końcówka absorbcyjna
- Docisk sprzęgła: 1,6mm
- Łożyska: NTN (Wał) & DKF DDR (Skrzynia)