• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Forum o Simsonach Dyskusje v
« Wstecz 1 … 186 187 188 189 190 … 219 Dalej »
Wyjście z poślizgu ;)

Wyjście z poślizgu ;)

pitas2233

Gość

12.10.2011, 09:55
Witam:]
Więc ostatnio pojechałem na przejażdżkę..Smile
Ale mi się spodobała taka fajna dróżka, więc tam pojechałem...
Kiedy już jechałem to na liczniku miałem 48/53km/h i niestety nie wiedziałem że dalej jest pełno piachu a to źle wróży do Simsona sr50 bo ma małe koła więc szybko można zaliczyć glebę..
Więc nie wiedziałem że jest tam taki piach więc jechałem dalej, dopiero kiedy wjechałem na piach rzuciło mną jak szmatą przód leciał nie mogłem skręcić i do tego zrobiłem błąd że dodałem gazu i to pogorszyło sytuację kiedy dodałem gazu, tył mi zarzuciło i wyj****ałem sięBiggrin
Kiedy już wstałem to stwierdziłem że Simson jest cały oprócz przednich owiewek ;P
Więc wróciłem do domu i syn mi się pyta co się stało to odpowiedziałem mu i tyle;P
On mi powiedział że on tą drogą często jeździ do koleżanki bo ma 10km krócej;]
A ja się go pytam to ile ty masz na liczniku;P a on mówi 50km/h
A ja na to ja zaliczyłem glebę a ty nie ;P
A on mówi że kiedy jedzie to rusza kierownicą i ten piasek z pod kół się rozchodzi;P
To ubrałem się i pojechałem to sprawdzić czy to działa Biggrin
Rozpędziłem się do 50km/h i jadę przez ten piach zaczęło mną rzucać to zacząłem ruszać kierownicą i się nie wyj***ałem ;P
Wróciłem do domu i mówię dobry sposób Smile
Powiem wam że ten sposób działa spróbujcieBiggrin

W3exe Offline

Tabori Tuning !

Reputacja: 22
12.10.2011, 12:22
dla kogoś kto umie dobrze jeździć nie ma problemu z przejazdem na piachach. sam często jezdzilem po takich drogach czy po lesie i mało kiedy się przewracalem. to styl każdy zależy od tego czy i piach cie zarzuci. przejedź z prędkością 15 km ze stała prędkością i też będzie ok. Aa i cenzuruj przekleństwa. regulamin regulaminem Tongue

http://www.bikepics.com/members/w3exe
gg: 47665085
Boda SR60 RR Offline

Doświadczony

Reputacja: 2
12.10.2011, 13:50
ja tez mam sr-ke i piach czy nie piach nie ma problemu, wlasnie lepiej zbytnio nie kierowac, bo jak z jednej strony bedzie zbity piacha z drugiej lipa to juz lipa na pewno polecisz, lepiej zwolnic to nic nie zaszkodzi, nogi na bok i jechana, ja to juz nie mam problemu, ostatnio tylko stracilem lewy bok bo jechalem w nocy na zebatce 18 nie da rady jechac 50km,h bo na 4 to sie troszke dusi, i dzik mi wyskoczyl <locha> to pierwsze co to tylny do opory <bo przedniego nie mam bo szykuje go do tarczy> i na lewo i na prawo i musialem sie polozyc na bok i lecialem po mokrych lisciach a dzik odskoczyl ja jeszcze w czasie slizgu na simka wskoczylem i w miare postawilem, jedyna i ogien, te sr,ki jak maja gumy zuzyte z tyłu to nosi je po wybojach

Simson SR60 sedesowiec
rok 1987
poj. 60ccm 4 kanałowy
18 ząbków
v max nie osiągnieta Wink
4 biegi
12 Volt

Szybka 4 dlugie swiatła Smile
Nie po to stworzyli Simki zeby wozic sie komarkami lub chinolami
DUDEX Offline

Przyjaciel

Reputacja: 105
12.10.2011, 19:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2011, 19:55 przez DUDEX.)
Ja mam 2 sposoby poruszania się po piachu alb o jadę wolniej,albo spuszczam powietrze do 1 bar żeby opona lepiej siadała i niema żadnej filozofii

adasiek185 Offline

Ekspert

Reputacja: 177
12.10.2011, 20:13
a najlepiej to uzywac sr zgodnie z przeznaczeniem i na piach cos innego miec Smile ja tam jak frune to kiera sztywno a jak nosi to dopiero kontra i przechyl w druga strone

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile
DDR power ;D
Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348
"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
pitas2233

Gość

13.10.2011, 18:58
Każdy ma jakiś sposób ja mam taki Smile
Wczoraj byłem się przejechać super było nawet mi się udało podnieś go na 1 kółko kawałek ujechałem ale nie daleko Wink
Ale teraz Zimno jak nic..Crying
No nic jeszcze z 2 tygodnie i koniec jazdy Wink zakonserwować go do następnego sezonu i tyle Wink
aha przepraszam za słownictwo Smile

adasiek185 Offline

Ekspert

Reputacja: 177
13.10.2011, 22:04
sezon trwa caly rok ^^, mnie zima nie przeraza

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile
DDR power ;D
Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348
"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
sr-ka Offline

Doświadczony

Reputacja: 4
13.10.2011, 22:27
Mnie troszkę Biggrin Boję się,że się wywalę i Simek będzie troszkę "pogięty" Biggrin W zimę malowanko to chyba jeździć nie będę ; p

SIMSON SR50
Rok:1988
Pojemność:60/2 niedługo 60/4/3
Gaźnik:16N1
V-Max:80 km/h
Instalacja:12V
Skrzynia biegów:4 biegowa
Tłumik:bez wkładu
Tuning:tylko lekki lifting

Jeśli Ci pomogłem daj + Smile
Boda SR60 RR Offline

Doświadczony

Reputacja: 2
14.10.2011, 04:02
e tam, zima lato jeden ch...

Simson SR60 sedesowiec
rok 1987
poj. 60ccm 4 kanałowy
18 ząbków
v max nie osiągnieta Wink
4 biegi
12 Volt

Szybka 4 dlugie swiatła Smile
Nie po to stworzyli Simki zeby wozic sie komarkami lub chinolami
pitas2233

Gość

14.10.2011, 10:24
Powiem ci szczerzę że ja też miałem malować Simsona w tą zimę ale rozmyśliłem się bo ostatnią zimę malowałem Romet ogar200 i powiem ci że było za zimno i teraz ten lakier odpryskuje ;d
Więc za malowanie wezmę się w wiosnę bo tak to bez sensu;P

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2025 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa