• Forum
  • Szukaj
  • O nas
    • O nas
    • Użytkownicy
    • Ekipa forum
    • Wspomóż nas
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Kontakt
  • Poradniki
  • Home
  • Members
  • Help
  • Search

Simsony.info Giełda Zakupione części - Opinie v
1 2 Dalej »
Zapłon Ducati energa

Zapłon Ducati energa

twojstara1 Offline

Mentor

Reputacja: 22
07.11.2020, 22:53
Nazwa: Ducati energa
Producent: cholera wie
Cena:460zł
Link do części:na jack motors
Gdzie kupiono: jack motors
Opinia:
W KOŃCU zapłon o jakim marzyłem. Nic się nie przestawia nie zurzywa. Jak raz go ustawisz to masz na lata.
Zrobiłem na nim 7 tys km w 5 miesięcy. ŻADNEJ awarii żadnego korygowania. Raz ustawisz i masz. Prądu starcza

Minus ma taki że nie dali schematu podłączenia po upomnieniu przesłali schemat Mailem ale do s51.
Nie wytłumaczyli na kartce ani słownie jak ustawić taki zapłon. a szkoda.
Nie dali odpowiedniego klina.
Nie poinformowali że potrzeba będzie przerywacz do migaczy gdyż elbe należny odłączyć.

Ale te wszystkie niedogodności to ze strony jack motors a nie wina zapłonu.

Qwet Offline

Ekspert

Reputacja: 34
21.06.2022, 12:01
Dorzucę tutaj pojedynczy przypadek awarii zapłonu Ducati Energia, jedyny o którym słyszałem na tym forum, a który przydarzył się MI.

Po przebiegu 11 tys.km. nastąpił nagły zanik napięcia z prądnicy. Po zdjęciu magneto zobaczyłem coś takiego:

[Obrazek: 7752827200_1655805309_thumb.jpg] [Obrazek: 5053412100_1655805309_thumb.jpg]

Ukruszyła się zalewa epoksydowa, przez co jeden z kabelków pod wpływem wibracji oderwał się od zacisku cewki prądnicy. Co prawda naprawa była całkowicie bezkosztowa i zajęła max pół godziny, ale przez fakt, że takie zdarzenie zaszło, od dziś oficjalnie przestaję twierdzić, że Ducati Energia jest całkowicie bezawaryjnym zapłonem. Co najwyżej bardzo bezawaryjnym Smile

Natomiast jeśli chodzi o część iskrownikową, tutaj wszystko jest w jak najlepszym porządku, iskra nadal tak mocna że słonia by zabiła.

Mimo wszystko jest to bardzo dobry zapłon, a w tej półce cenowej wręcz bezkonkurencyjny.

Vmax mojego simsona - Kliknij tutaj
Simsonem do GRECJI - Kliknij tutaj
Instagram Maszy - Kliknij tutaj
twojstara1 Offline

Mentor

21.06.2022, 14:20
Jak kupowałeś de był po 390 zł teraz jest chyba już po 600 zł. Robisz się coraz mniej konkurencyjny.

Leinad_DDR Offline

Zaawansowany

Reputacja: 21
21.06.2022, 17:12
Gdzie można go jeszcze kupić chwilowo u Jack nie dostępny?

Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem.Szczerbol
twojstara1 Offline

Mentor

21.06.2022, 18:28
Leinad DDR chyba tylko u Jacka. Możesz kupić w częściach. Podstawę mają, zapłon LFK i Magneto od Ducati. I masz ducati/lfk niby taki sam jak pierwowzór ale tańszy.
Jak tam czytanka?

Qwet Offline

Ekspert

Reputacja: 34
17.07.2022, 19:43
UWAGA zapłon Ducati Energia właśnie zrobił się dostępny Wow
https://www.jackmotors.pl/oldtimer/zaplo...e-in-italy

Szybko po za dwa dni może już nie być! Surprised

Vmax mojego simsona - Kliknij tutaj
Simsonem do GRECJI - Kliknij tutaj
Instagram Maszy - Kliknij tutaj
Leinad_DDR Offline

Zaawansowany

Reputacja: 21
18.07.2022, 05:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2022, 05:27 przez Leinad_DDR.)
Cena jest również masakryczna był po niecałe 500zł

Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem.Szczerbol
Jack Offline

Przyjaciel

Reputacja: 9
26.07.2022, 10:43
Miło nam poinformować, że do zapłonów Ducati przygotowaliśmy profesjonalny zestaw montażowy. Oczywiście nie jest on obowiązkowy! Zestaw powoduje jednak, że zapłon DE zamontowany w simsonie wygląda na 100% fabryczny a mocowanie i podłączenie osprzętu jest opracowane tak, aby zajmowało jak najmniej miejsca oraz przypominało fabryczny elektroniczny zapłon z mocnym naciskiem na estetykę montażu w obudowie filtra powietrza... Aby nie zawyżać sztucznie ceny zapłonu jest on sprzedawany oddzielnie.

https://www.jackmotors.pl/oldtimer/zesta...nergia-jmp

UWAGA! W ostatnim czasie zauważamy sporą ilość podróbek zapłonu Ducati. Są to zazwyczaj zapłony LFK lub nawet ich kopie (podróbka podróbki). Zapłony te powodują sporo problemów i nie nadają się na godnego zamiennika oryginału DE. Odcinanie zapłonu, strzelanie z wydechu to niestety norma gdyż koła z chińskich zapłonów nie są przystosowane do obrotów w przeciwną stronę, w dodatku ich jakość wykonania jest na bardzo niskim poziomie. Oryginał Ducati zapewnia bezawaryjną pracę przez lata oraz ma pełną gwarancję!

Do zobaczenia na trasie! Smile

Sklep JackMotors.pl - Zapraszam - Hurtownia Częsci

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

D&D by MyBB © 2009–2025 Simsony.info

Tryb normalny
Tryb drzewa